«Ξεμπερδεύει» από Σεπτέμβριο! (vids)

Με δύο «κεραυνούς» του Τζακ Γουίλσιρ και το 48ο γκολ του Γουέιν Ρούνεϊ με την φανέλα της, η εθνική Αγγλίας ξεπέρασε το εμπόδιο της Σλοβενίας με σκορ 3-2 και υπό προϋποθέσεις θα ετοιμάσει βαλίτσες για τα τελικά του Euro της Γαλλίας από τις αρχές Σεπτεμβρίου!



«Ξεμπερδεύει» από Σεπτέμβριο! (vids)

Τα «τρία λιοντάρια» έφτασαν τους 18 βαθμούς και μόνη που μπορεί να πλησιάσει λίγο περισσότερο είναι η Ελεβετία, που αγωνίζεται το βράδυ της Κυριακής απέναντι στην Λιθουανία.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Τζακ Γουίλσιρ, που με δύο μαγικά σουτ ισοφάρισε και έδωσε το πρώτο προβάδισμα στην ομάδα του, αλλά και ο Γουέιν Ρούνεϊ που διαμορφώνοντας το 3-2 έφτασε τον Γκάρι Λίνεκερ στην λίστα των πρώτων Άγγλων σκόρερ και θέλει ακόμη ένα για να φτάσει τον πρώτο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον.

Με τον Φιλ Τζόουνς ως δεξιό οπισθοφύλακα ξεκίνησε το ματς ο Χότζον, τον άλλαξε στο ημίχρονο και πέρασε πιο πίσω τον Τζόρνταν Χέντερσον. Θετική η παρουσία του μέσου της Λίβερπουλ στην συγκεκριμένη θέση, εξαιρετική η παρουσία του Άνταμ Λαλάνα που αναγέννησε την επιθετική γραμμή των φιλοξενούμενων.

Το ματς:

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα σημειώθηκε στο 4ο λεπτό, όταν ο Ρούνεϊ «τσίμπησε» ωραία την μπάλα και έβγαλε τον Στέρλινγκ σε θέση βολής, στην πλάτη της άμυνας, αλλά ο εξτρέμ της Λίβερπουλ δεν μπόρεσε να την κρατήσει χαμηλά και να την στείλει στην εστία του Χαντάνοβιτς. Σχεδόν δέκα λεπτά αργότερα ο νεαρός διεθνής είχε την ευκαιρία του και πάλι, αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ χωρίς να ανησυχήσει τον γκολκίπερ της Ίντερ.

Στο 22', κι αφού λίγο νωρίτερα η διαγώνια πάσα του Στέρλινγκ στην περιοχή δεν βρήκε αποδέκτη, ήταν η φορά του Ρούνεϊ να χάσει μια τεράστια στιγμή, με τον Χαντάνοβιτς να πραγματοποιεί εξαιρετική χαμηλή απόκρουση και να κρατάει το μηδέν. Τα «τρία λιοντάρια» είχαν την κατοχή, αλλά από το πουθενά οι Σλοβένοι κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα.

Στο 37' ο Μιλιβόγιε Νοβάκοβιτς έσπασε το τεχνητό οφσάιντ των Κέιχιλ και Σμόλινγκ και έπειτα από πάσα του Ίλιτσιτς έκανε το 1-0 πετυχαίνοντας το 30ο τέρμα του με το εθνόσημο.

Το σκηνικό του πρώτου μέρους επαναλήφθηκε και στις αρχές του δευτέρου, με τους παίκτες του Χότζον να έχουν την κυκλοφορία και τον έλεγχο, αλλά να αργούν να δημιουργήσουν τελική. Στην πρώτη τους απόπειρα, ωστόσο, ήταν και απολύτως επιτυχημένοι. Ο Λαλάνα (που πέρασε αντί του Τζόουνς στο ημίχρονο, με τον Χέντερσον να τραβιέται δεξί μπακ) ταλαιπώρησε την αντίπαλη άμυνα πριν η μπάλα χτυπήσει σε πόδι αμυνόμενου και στρωθεί ιδανικά στον Γουίλσιρ, που με φανταστικό αριστερό σουτ έκανε το 1-1.

Ένα και τρία λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να έχουν ολοκληρώσει την ανατροπή, αλλά δις ο Ρούνεϊ δεν κατάφερε να σημαδέψει σωστά και να φτάσει τον Γκάρι Λίνεκερ στον πίνακα των σκόρερ της Αγγλίας.

Με σχεδόν 20 λεπτά να απομένουν στο ρολόι, οι παίκτες του Χότζον δημιούργησαν μια εξαιρετική αντεπίθεση. Ο Λαλάνα ήταν και πάλι στο επίκεντρο και ήταν αυτός που έστρωσε στον Γουίλσιρ για το 2-1. Ο μέσος της Άρσεναλ, σε μια πανομοιότυπη φάση με αυτή της ισοφάρισης, έστειλε την μπάλα στο δεξί «Γ» του Χαντάνοβιτς, που έμεινε να κοιτά αποσβολωμένος την πορεία της.

Στο 84' ο Σμόλινγκ δεν μπόρεσε να αμυνθεί όπως θα έπρεπε και ο Πέτσνικ αφού τον νίκησε στην εναέρια μονομαχία τους, έκανε το 2-2 με δυνατή κεφαλιά που δεν μπόρεσε να αποκρούσει ο Τζο Χαρτ. Η χαρά των Σλοβένων κράτησε μόλις δύο λεπτά, αφού ο Ρούνεϊ πέτυχε το 48ο γκολ του με την φανέλα της εθνικής, φτάνοντας τον Λίνεκερ και θέλοντας ακόμη ένα για τον Τσάρλτον, έκανε το 3-2.

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου:

1. Αγγλία 19 β. (6 ματς)

2. Σλοβενία 9β. (6 ματς)

3. Ελβετία 9β. (5 ματς)

4. Εσθονία 7β. (6 ματς)

5. Λιθουανία 6β. (5 ματς)

6. Σαν Μαρίνο 1β. (6 ματς)

Η σύνθεση της Αγγλίας:

Χαρτ, Τζόουνς (46' Λαλάνα), Σμόλινγκ, Κέιχιλ, Γκιμπς, Χέντερσον, Γουίλσιρ, Ντελφ (85' Κλάιν), Στέρλινγκ, Τάουνσεντ (74' Γουόλκοτ), Ρούνεϊ