Κορυφή η Β.Ιρλανδία, ελπίζει η Ιρλανδία!

Στην κορυφή του 6ου ομίλου και μια... ανάσα από την τελική φάση του Euro 2016 βρέθηκε απόψε η Β.Ιρλανδία με το εκτός έδρας 3-1 επί των Ν.Φερόε, ενώ τεσσάρα «έριξε» η Ιρλανδία στο ματς με το επίσης αδύναμο Γιβραλτάρ (4-0), συνεχίζοντας να ελπίζει στην πρόκριση.



Κορυφή η Β.Ιρλανδία, ελπίζει η Ιρλανδία!

Επίδειξη δύναμης έκαναν απόψε Β.Ιρλανδία και Ιρλανδία!

Η Β.Ιρλανδία προηγήθηκε στην αναμέτρηση του Τόσρβαν με τον ΜακΌλεϊ στο 12’. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την υπεροχή, όμως τα Ν.Φερόε βρήκαν τον τρόπο να φτάσουν στην ισοφάριση με τον Έντμουντσον στο 36΄.

Ο σκόρερ των γηπεδούχων αποβλήθηκε στο 64ο λεπτό και διευκόλυνε κατά πολύ το έργο της ομάδας του Μάικλ Ο’ Νιλ, που με το δεύτερο γκολ του ΜακΌλεϊ στο 71’ και τον τέρμα του Λάφερτι 4 λεπτά μετά, έφτασε στη σημαντική νίκη με σκορ 3-1.

Με αυτόν τον τρόπο η Β.Ιρλανδία πέρασε στην κορυφή του 6ου ομίλου με 16 βαθμούς, καθώς η μέχρι πρότινος πρωτοπόρος, Ρουμανία, έμεινε στο ισόπαλο 0-0 με την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη. Μάλιστα με νίκη επί των Ούγγρων την ερχόμενη Δευτέρα (7/9) εξασφαλίζει την πρόκριση στα τελικά του Euro 2016!

Στο άλλο ματς του γκρουπ, η Εθνική Ελλάδος δεν τα κατάφερε ούτε κόντρα στη Φινλανδία, γνωρίζοντας την εντός έδρας ήττα με 0-1.

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου (σε 7 ματς):

1.Β.Ιρλανδία 16

2.Ρουμανία 15

3.Ουγγαρία 12

4.Φινλανδια 7

5. Ν.Φερόε 6

6.Ελλάδα 2

Οι Ιρλανδοί δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα πρόβλημα απέναντι στο… νεοφώτιστο Γιβραλτάρ. Μπήκαν δυνατά στο ματς και είχαν στην αρχή δοκάρι με τον Κλαρκ, προτού ο Κρίστι στο 26’ τους δώσει το προβάδισμα. Η ομάδα του Μάρτιν Ο’ Νιλ φρόντισε νωρίς στο δεύτερο μέρος να καθαρίσει το παιχνίδι, με τον αρχηγό, Ρόμπι Κιν, να κάνει της δίνει αέρα δύο τερμάτων στο 49’ και δύο λεπτά αργότερα να κάνει από το σημείο του πέναλτι το 3-0. Ο Λονγκ στο 79’ διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Με αυτήν τη νίκη η Ιρλανδία έφτασε τους 12 βαθμούς σε 7 ματς, προσπέρασε τη Σκωτία (η οποία νωρίτερα ηττήθηκε στη Γεωργία 1-0) και μείωσε την απόσταση από την 2η πλέον Πολωνία στους 2 βαθμούς. Οι Πολωνοί έπεσαν από την κορυφή, καθώς γνώρισαν την ήττα στη Γερμανία (3-1 οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές)

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου (σε 7 ματς):

1.Γερμανία 16

2.Πολωνία 14

3.Ιρλανδία 12

4.Σκωτία 11

5.Γεωργία 6

6.Γιβραλτάρ 0