Με το πνεύμα του Μουρ και... άρωμα Ευρώπης

Η Γουέστ Χαμ νίκησε 1-0 τη Σάντερλαντ, τίμησε τη μνήμη του Μπόμπι Μουρ στα 23 χρόνια από τον θάνατό του, προσπέρασε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην 5η θέση και... στηρίζει πλέον την Άρσεναλ στο ντέρμπι της Κυριακής για να παραμείνει σε τροχιά Ευρώπης! Ηττήθηκε στην επιστροφή του στο «Boleyn Ground» ο Σαμ Άλαρνταϊς.  



Με το πνεύμα του Μουρ και... άρωμα Ευρώπης

Συγκεκριμένες φάσεις, ξεσήκωσαν στιγμιαία το κοινό στο «Boleyn Ground», σ' ένα πρώτο ημίχρονο που γενικότερα κύλησε πολύ ήρεμα... Γουέστ Χαμ και Σάντερλαντ δεν έτρεξαν πολύ, δεν έδωσαν ρυθμό στο ματς και οι γηπεδούχοι πήγαν στ' αποδυτήρια την ανάπαυλα με το προβάδισμα, απλά και μόνο λόγω μιας στιγμιαίας αδράνειας και κόντρας στην άμυνα των «μαυρόγατων». Αφού, λοιπόν, ο Νομπλ είχε οριζόντιο δοκάρι στο 19' με δυνατό δεξί σουτ και «ισοφάρισε» ο Καζρί στο 23' με τη μπάλα να προσκρούσει στη δοκό της εστίας του Αντριάν σε προσπάθεια για γέμισμα από εκτέλεση φάουλ, ήρθε ο Μικαΐλ Αντόνιο να εισχωρήσει στην περιοχή από δεξιά και με αριστερό φαλτσαριστό σουτ που ουδείς περίμενε ότι θα είχε τέτοια πορεία, να γράψει το 1-0 για τα «σφυριά» στη συμπλήρωση του ημιώρου.

Οι «μαυρόγατες» είχαν αντιληφθεί πως υπήρχαν χώροι για να κινηθούν και κυρίως για να ψάξουν τον Ζερμέιν Ντεφό μπροστά ώστε να καταφέρουν να πετύχουν κάποιο γκολ. Και ο Άγγλος έφτασε πολύ γρήγορα κοντά στην ισοφάριση, όταν στο 47' από μπαλιά του Κάτερμολ, ο Κόλινς έχασε τελείως τη φάση, με τον Άγγλο φορ της Σάντερλαντ να μην πετυχαίνει το στόχο, γιατί όπως φάνηκε δεν είχε επίγνωση της θέσης του και της εστίας του Αντριάν. Η πρώτη καλή στιγμή για τη Γουέστ Χαμ στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 69' με ένα διαγώνιο σουτ του Μόουζες που είχε περάσει αλλαγή και στο 74' χάθηκε τεράστια ευκαιρία για τη Σάντερλαντ, με τον Ρόνγουελ από το ύψος του πέναλτι ολομόναχος να σουτάρει πάνω στον Αντριάν και στη συνέχεια να κάνει χέρι! Η Γουέστ Χαμ είχε και δεύτερο δοκάρι στο ματς με τον Κάρολ στο 74' που από θέση βολής ταρακούνησε τα γκολπόστ του Μανόνε και το ματς πλέον είχε «ανάψει» για τα καλά, με τους Ρόντγουελ κι Εντόι να χάνουν κι άλλες ευκαιρίες, αλλά το 1-0 να μην αλλάζει. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γουέστ Χαμ: Αντριάν, Μπάιραμ, Κόλινς, Ογκμπόνα, Κρέσγουελ, Κουγιατέ, Νομπλ (82' Ομπιάνγκ), Λανσίνι (65' Μόουσες), Αντόνιο, Εμενίκε (59' Κάρολ), Παγιέτ

Σάντερλαντ: Μανόνε, Γέντλιν, Κονέ, Ο'Σέι, Φαν Άνολτ, Κίρχοφ, Εντόι, Κάτερμολ (65' Ρόντγουελ), Εμβιλά, Καζρί, Ντεφό