Ορίζει την τύχη της

Την ταμπέλα με τη φημισμένη φράση που βλέπουν στο διάδρομο των αποδυτηρίων, καλούνται να επιβεβαιώσουν σήμερα το βράδυ οι ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ. «This is Anfield» και η ανατροπή του 2-1 στο «Ντα Λουζ» είναι επιτακτική ανάγκη.



Ορίζει την τύχη της
Έχοντας απομακρυνθεί αισθητά από την πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος της Πρέμιερ που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν, οι «κόκκινοι» κρατούν ζωντανές τις ελπίδες τους για πρόκριση στην ημιτελική φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Το γκολ του Ντάνιελ Άγκερ στο πρώτο παιχνίδι με τη Μπενφίκα, πριν κάνει την ανατροπή στο σκορ ο Όσκαρ Καρντόσο, σε συνδυασμό με την δύναμη του «Άνφιλντ», μπορούν να οδηγήσουν τη Λίβερπουλ στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
 
Ο Ράφα Μπενίτεθ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επιτυχία των «κόκκινων», αφού γνωρίζει πως σε περίπτωση που η ομάδα φτάσει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, τότε η χρονιά δεν θα είναι αποτυχημένη αφού ένας ευρωπαϊκός τίτλος πάντα αλλάζει τη ψυχολογία ενώ δεν αποκλείεται αυτή η επιτυχία να προσελκύσει και νέους επενδυτές. Η οικονομική και αγωνιστική ενίσχυση είναι απαραίτητη, για να επιστρέψουν οι καλές μέρες στον ιστορικό σύλλογο. Εν αντιθέσει, σε περίπτωση αποτυχίας και αποκλεισμού από την Μπενφίκα, ο Μπενίτεθ γνωρίζει πως θα δεχτεί τα «πυρά» όλων.
 
Με τον Φερνάντο Τόρρες στη γραμμή κρούσης, με σκοπό να βρει το δρόμο για τα δίχτυα θα παραταχθεί η Λίβερπουλ. Ο Ισπανός άσος είχε αντικατασταθεί στο 65ο λεπτό από τον Ν’Γκόγκ στη ισοπαλία (1-1) με τη Μπέρμιγχαμ την Κυριακή και έχει πάρει τις απαραίτητες ανάσες. Ο Μπενίτεθ δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Φάμπιο Αουρέλιο, Μάρτιν Σκρτέλ και Μάρτιν Κέλι. Την τιμωρία του λόγω της κόκκινης κάρτας που δέχτηκε στον πρώτο προημιτελικό θα εκτίσει ο Ράιαν Μπάμπελ.
 
Πιθανές Συνθέσεις:
Λίβερπουλ:(4-2-3-1) Ρέινα, Τζόνσον, Κάραγκερ, Κυργιάκος, Άγκερ - Λούκας, Μασεράνο - Κάουτ, Τζέραρντ, Μπεναγιούν - Τόρες
Μπενφίκα: (4-4-1-1) Σέζαρ, Περέιρα, Λουιζάο, Σίντνεϊ, Λουίζ - Ραμίρεζ, Γκαρσία, Μάρτινς, Ντι Μαρία - Αϊμάρ - Καρντόζο