League One: Εύκολο έργο για πρωτοπόρους

Τις Γέοβιλ και Μπρέντφορντ, ομάδες που βρίσκονται χαμηλά στην βαθμολογία, πρέπει να νικήσουν οι Μπράιτον και Πιτέρμπορο αντίστοιχα για να συνεχίσουν να βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας μετά το πέρας της 13ης αγωνιστικής της League One. Μάχη για την τρίτη θέση ανάμεσα σε Σέφιλντ Γουένσντεϊ και Μπόρνμουθ.



League One: Εύκολο έργο για πρωτοπόρους

Μπράιτον – Γέοβιλ


Η πλέον φορμαρισμένη ομάδα της κατηγορίας είναι η πρωτοπόρος Μπράιτον. Μόλις μία ήττα σε 12 αγώνες έχουν οι γηπεδούχοι που έχουν συγκεντρώσει 25 βαθμούς ως τώρα. Μπορεί να έχουν την δεύτερη καλύτερη άμυνα, αλλά στον τελευταίο τους αγώνα στην έδρα της Τσάρλτον έδειξαν και τις επιθετικές τους αρετές επικρατώντας με το εντυπωσιακό 4-0.


Στα τελευταία της παιχνίδια η Γεόβιλ έχει βελτιώσει κάπως την άμυνά της και αυτό έχει βοηθήσει την ομάδα να μείνει πάνω από την επικίνδυνη ζώνη στην 18η θέση. Προέρχεται από ήττα στην έδρα της Σέφιλντ Γουέντσντεϊ όμως πιο πριν έτρεχε ένα αήττητο σερί τριών αγώνων χωρίς ήττα που θέλει να επαναλάβει σύντομα.


Μπρέντφορντ – Πιτέρμπορο


Στην 21η θέση του βαθμολογικού πίνακα βρίσκεται η Μπρέντφορντ και τα πράγματα δεν μοιάζουν ευοίωνα έχοντας την δεύτερη χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα. Πάντως την τελευταία αγωνιστική αυτό δε φάνηκε με την μεγάλη νίκη στην έδρα της ουραγού Τρανμίρ με 3-0. Τώρα θα προσπαθήσει να ανακάμψει τη φόρα της Πιτέρμπορο.


Οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται μόλις τρεις βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Μπράιτον και συνεχίζουν το κυνήγι. Το οξύμωρο; Έχουν την καλύτερη επίθεση και την χειρότερη άμυνα στην κατηγορία. Για του λόγου το αληθές το αποτέλεσμα του τελευταίου της αγώνα. Επικράτησε εντός έδρας της Σουίντον με 5-4.


Σέφιλντ Γουένσντεϊ – Μπόρνμουθ


Τρεις συνεχόμενες νίκες έχει κάνει η Σέφιλντ Γουένσντεϊ και μάλιστα χωρίς να δεχτεί γκολ. Αυτή η συγκομιδή την έχει φέρει στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας πέντες βαθμούς από την κορυφή. Το εντυπωσιακό στοιχείο που έχει να επιδείξει είναι ότι στους πέντε τελευταίος της αγώνες το σκορ του ημιχρόνου ήταν κολλημένο στο 0-0.


Τις επιδόσεις της εκτός έδρας πρέπει να βελτιώσει η Μπόρνμουθ αν θέλει να έχει πραγματικές βλέψεις για τίτλο. Προς το παρόν πάντως δίκαια βρίσκεται στην τρίτη θέση έχοντας την δεύτερη καλύτερη επίθεση με 26 γκολ σε 12 ματς. Προέρχεται από την εντός έδρας νίκη κόντρα στην αξιόμαχη ΜΚ Ντονς με 3-2.


Αναλυτικά οι αγώνες της 13ης αγωνιστικής:


Γουόλσολ – Τρανμίρ

Καρλάιλ – Τσάρλτον

Κόλτσεστερ - Νοτς Κάουντι

ΜΚ Ντονς – Έξετερ

Μπράιτον – Γέοβιλ

Μπρέντφορντ – Πιτέρμπορο

Μπλίμουθ – Χάντερσφιλντ

Ρότσντεϊλ – Ντάγκεναμ

Σαουθάμπτον – Όλνταμ

Σέφιλντ Γουένστντεϊ – Μπόρνμουθ

Σουίντον – Λέιτον Όριεντ

Χάρτλπουλ – Μπρίστολ Ρόβερς