Premier League: 9η αγωνιστική (preview)

Η μέρα ξεκινάει με ντέρμπι. Η Τότεναμ υποδέχεται την Έβερτον στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» με τις δύο ομάδες να προέρχονται από θετικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα και τα «σπιρούνια» να κρατούν μόνο τη σωστή αντίδραση στην ήττα (4-3) από την Ίντερ μεσοβδόμαδα για το Τσάμπιονς Λιγκ.



Premier League: 9η αγωνιστική (preview)

Εύκολη αποστολή έχει η πρωτοπόρος Τσέλσι στην 9η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, αφού θα υποδεχτεί στο «Στάμφορντ Μπριτζ» τη Γουλβς. Δύσκολη έξοδος για την Άστον Βίλα που επισκέπτεται το «Στάδιο του Φωτός» για να αντιμετωπίσει τη Σάντερλαντ σε μια αρκετά ενδιαφέρουσα «μονομαχία».

Αναλυτικά οι αναμετρήσεις του Σαββάτου:

Τότεναμ – Έβερτον

Ο λόγος για τον οποίο μπορεί να χαμογελάει ο Χάρι Ρέντναπ μετά την ήττα με σκορ 4-3 από την Ίντερ στο «Μεάτσα», είναι η αντίδραση της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα. Η Τότεναμ κατάφερε να σημειώσει τρία γκολ στην επανάληψη με τον Γκάρεθ Μπέιλ να «κλέβει» τις εντυπώσεις με το χατ – τρικ. Στα εγχώρια, τα «σπιρούνια» επικράτησαν της Φούλαμ – και μάλιστα με ανατροπή του σκορ – πριν από μια εβδομάδα και θέλουν να συνεχίσουν τα καλά αποτελέσματα των δύο τελευταίων αγωνιστικών. Ο Ράφαελ Φαν ντερ Φάαρτ αναμένεται να επιστρέψει στο αρχικό σχήμα της Τότεναμ, ενώ ο Γιόνες Καμπούλ συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να αγωνιστεί. Εκτός δράσης θα μείνει και πάλι ο Λέντλεϊ Κινγκ λόγω προβλήματος στους προσαγωγούς.

Από τη μεριά της, η Έβερτον «φορτσάρει» στις τελευταίες δύο αγωνιστικές και ειδικά μετά την επιβλητική – λόγω εμφάνισης – νίκη στο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ επί της Λίβερπουλ. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες ανεβάζει συνεχώς στροφές και αξιοσημείωτο είναι το στατιστικό των 270 λεπτών που έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της. Οι Πίεναρ και Σάχα κάνουν αγώνα δρόμου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στους προσαγωγούς και τη γάμπα αντίστοιχα και μπορεί να τους δούμε στο Λονδίνο. Αντιθέτως, ο Οσμάν θα μείνει εκτός δράσης για έξι εβδομάδες.

Πιθανές ενδεκάδες

Τότεναμ: Γκόμεζ, Χάτον, Γκαλάς, Μπασόνγκ, Άσου – Εκοτό, Λένον, Χάντλστοουν, Μόντριτς, Μπέιλ, Φαν ντερ Φάαρτ, Κράουτς

Έβερτον: Χάουαρντ, Νέβιλ, Τζιαγκέλκα, Ντιστέιν, Μπέινς, Κόλεμαν, Χάιτινχα, Αρτέτα, Μπιλιαλέντινοφ, Γιακούμπου, Κέιχιλ

Τσέλσι – Γουλβς

Με το 3x3 στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά το πέρασμα από το «Λουζνίκι» και τη νίκη επί της Σπαρτάκ Μόσχας, η Τσέλσι επικεντρώνεται και πάλι στα εγχώρια με σκοπό να επιστρέψει στις επιτυχίες, μετά το ισόπαλό αποτέλεσμα κόντρα στην Άστον Βίλα. Στην κορυφή της επίθεσης θα βρεθεί και πάλι ο Ντιντιέ Ντρογκμπά που ξεπέρασε πλήρως την ίωση που τον ταλαιπώρησε την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά ο Φρανκ Λάμπαρντ θα απουσιάσει για ακόμη ένα παιχνίδι. Εκτός παραμένουν οι Άλεξ και Μπεναγιούν.

Οι «λύκοι» δεν κατάφεραν την προηγούμενη αγωνιστική να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Γουέστ Χαμ μένοντας στο 1-1 και ο ΜικΚάρθι τα έβαλε με τη διαιτησία για το αυστηρό πέναλτι που ισχυρίζεται ότι δόθηκε στα «σφυριά». Η Γουλβς θα πρέπει να αναζητήσει περισσότερες επιθετικές λύσεις στη συνέχεια, αφού από τα δέκα φετινά επίσημα παιχνίδια, έχει μεν σκοράρει στα εννέα, αλλά μόλις μια φορά έχει ξεπεράσει το ένα γκολ. Ο αμυντικός της ομάδας, Γιόντι Κράντοκ είναι εξαιρετικά αμφίβολος λόγω προβλήματος στον μηρό, την ώρα που ο Μάικλ Μανσιέν δεν μπορεί να αγωνιστεί κόντρα στην ομάδα από την οποία έχει παραχωρηθεί δανεικός. Το ντεμπούτο του στο φετινό πρωτάθλημα θέλει να πραγματοποιήσει ο Στίφεν Χαντ, έχοντας ξεπεράσει τον τραυματισμό του στο πόδι.

Πιθανές ενδεκάδες

Τσέλσι: Τσεχ, Μποσίνγκουα, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Κόουλ, Μίκελ, Εσιέν, Ζιρκόφ, Ανελκά, Ντρογκμπά, Μαλουντά

Γουλβς: Χάνεμαν, Φόλεϊ, Στίρμαν, Μπέρα, Γουόρντ, Έντουαρντς, Τζόουνς, Μιλίχιας, Τζάρβις, Φλέτσερ, Ντόιλ

Γουέστ Χαμ – Νιούκαστλ

Συνέχεια στο αήττητο σερί των πέντε, μέχρι στιγμής, αγώνων θέλει να δώσει η Γουέστ Χαμ που την προηγούμενη αγωνιστική κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας από τη Γουλβς, αν και τα «σφυριά», όπως και οι αντίπαλοί τους, είχαν πολλά παράπονα από τη διαιτησία. Η ομάδα του Άβραμ Γκραντ εμφανίζεται βελτιωμένη στα τελευταία παιχνίδια και απέναντι στη Νιούκαστλ θέλει να δώσει ακόμη μια απόδειξη του καλού της προσώπου. Επιστρέφει ο Μάθιου Άπσον που απουσίασε από το παιχνίδι με τους «λύκους» λόγω προβλήματος στο λαιμό, αλλά οι Κόλισον, Χιτζλσπρέγκερ και Έντγκαρ παραμένουν εκτός.

Στις «καρακάξες» το τελικό 2-2 με τη Γουίγκαν, πριν από μια εβδομάδα, θα πρέπει να αφήνει ικανοποιημένους άπαντες στις τάξεις της Νιούκαστλ, βάσει της απόδοσης. Το γκολ του Κολοτσίνι στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων αποδείχθηκε «χρυσό» ώστε να αποφευχθεί η ήττα. Αρνητική η αμυντική λειτουργία της ομάδας στα τρία τελευταία παιχνίδια, όπου έχει δεχτεί από δύο γκολ κόντρα σε Στόουκ, Σίτι και Γουίγκαν. Ο Κέβιν Νόλαν πιθανότατα να βρεθεί στο αρχικό σχήμα του Χιούτον μετά τις ενοχλήσεις στον αστράγαλο που του στέρησαν τη συμμετοχή μια εβδομάδα νωρίτερα, ενώ ο Ντάνι Σίμπσον ελπίζει στο ντεμπούτο του στο φετινό πρωτάθλημα.

Πιθανές ενδεκάδες

Γουέστ Χαμ: Γκριν, Γιάκομπσεν, Μπεν Χαΐμ, Άπσον, Ιλούνγκα, Μπαρέρα, Πάρκερ, Νομπλ, Ντάιερ, Πικιόν, Ομπίνα

Νιούκαστλ: Κρολ, Πιρτς, Κολοτσίνι, Γουίλιαμσον, Ενρίκε, Γκουτιέρεζ, Τιοτέ, Μπάρτον, Γκατρί, Αμεόμπι, Νόλαν

Γουέστ Μπρομ – Φούλαμ

Αν έχει βάλει στόχο να αποδειχθεί «δήμιος» των μεγάλων ομάδων, τότε μέχρι στιγμής τα έχει καταφέρει. Μετά τη νίκη στο «Έμιρεϊτς» επί της Άρσεναλ, την προηγούμενη αγωνιστική κατάφερε να επανέλθει από το εις βάρος της 2-0 στο «Ολντ Τράφορντ» και πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας για να επιφέρει τεράστιο προβληματισμό και στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η τελευταία της ήττα τοποθετείται στις 29 Αυγούστου από τη Λίβερπουλ, ενώ μπορεί κανείς να σταθεί στο γεγονός του γκολ/γκολ που επιβεβαιώνεται σε κάθε παιχνίδι. Από τεστ ετοιμότητας θα περάσει ο Πίτερ Οντεμβίγκι που ταλαιπωρείται από τραυματισμό στο γόνατο, ενώ ο Ζερόμ Τόμας βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της αποθεραπείας του.

Οι «cottagers» γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στο φετινό πρωτάθλημα, από την Τότεναμ την προηγούμενη αγωνιστική. Αν κι προηγήθηκαν στο σκορ, οι παίκτες του Μαρκ Χιούζ δεν κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμα και τα «σπιρούνια» πήραν τους τρεις βαθμούς. Ο Άντι Τζόνσον τους τελευταίους δέκα μήνες ταλαιπωρήθηκε αρκετά με τραυματισμούς στον ώμο, το γόνατο και τους μηρούς και ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει τη μεγάλη του επιστροφή. Εκτός μάχης τέθηκε ο Ντάνι Μέρφι με ενοχλήσεις στους προσαγωγούς.

Πιθανές ενδεκάδες

Γουέστ Μπρομ: Κάρσον, Γιάρα, Τάμας, Όλσον, Σόρεϊ, Μουλούμπου, Σάρνερ, Τιτσόι, Μόρισον, Φορτουνέ, Μπραντ

Φούλαμ: Σβάρτσερ, Κέλι, Χιούζ, Χάνγκελαντ, Σαλσίντο, Ντέμπσεϊ, Γκρίνινγκ, Μπερντ, Γκέρα, Καμαρά, Ντεμπελέ

Γουίγκαν – Μπόλτον

Η Γουίγκαν δείχνει να βρίσκει τα γερά πατήματα που χρειάζονται στην Πρέμιερσιπ. Η ισοπαλία της προηγούμενης εβδομάδας με τη Νιούκαστλ ίσως την αδικεί για το γεγονός πως κατάφερε μέσα σε δύο λεπτά να σημειώσει δύο γκολ, αλλά το σημαντικό είναι να βλέπει το δάσος και όχι το δέντρο. Η ψυχολογία των παικτών δεν θα μπορούσε να μην είναι σε υψηλά επίπεδα, όταν η μοναδική ήττα στα τελευταία οχτώ παιχνίδια, είναι αυτή κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι. Ο Κρις Κέρκλαντ επιστρέφει κάτω από τα δοκάρια λόγω του όρου που υπάρχει στο συμβόλαιο του Αλ-Χάμπσι και δεν του επιτρέπει να αγωνιστεί κόντρα στην ομάδα που ανήκει. Κανονικά αναμένεται να παρουσιαστεί στο αρχικό σχήμα ο Φράνκο Ντι Σάντο, παρά τα δέκα ράμματα στο χείλος που αναγκάστηκε να κάνει λόγω σύγκρουσης με συμπαίκτη του στην προπόνηση.

Οι «τρότερς» από την άλλη, λυτρώθηκαν πριν από μια εβδομάδα με το γκολ του Κλάσνιτς στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης και πήραν τη νίκη με σκορ 2-1 απέναντι στη Στόουκ. Το πρόσωπο που παρουσιάζει η Μπόλτον κρίνεται άκρως ανταγωνιστικό, με την τελευταία της ήττα να τοποθετείται στις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη, όταν δεν κατάφερε να αντισταθεί στην Άρσεναλ. Απών λόγω τιμωρίας θα είναι ο Ιβάν Κλάσνιτς, εκτός δράσης θα μείνουν οι Άντι Ο’Μπράιεν, Τζόι Ο’Μπράιεν, Γκάρντνερ, Σάμουελ και Ντέιβις.

Πιθανές ενδεκάδες

Γουίγκαν: Κέρκλαντ, Μπόις, Κάλντουελ, Αλκαράζ, Φιγκερόα, Ν’Ζόγκμπια, Σταμ, Τόμας, ΜακΚάρθι, Γκόμεζ, Ντι Σάντο

Μπόλτον: Γιασκελάινεν, Στέινσον, Κέιχιλ, Νάιτ, Ρόμπινσον, Μουάμπα, Λι, Χόλντεν, Πετρόφ, Ελμάντερ, Ντέιβις

Μπέρμιγχαμ – Μπλάκπουλ

Πολλά τα προβλήματα για τους γηπεδούχους μετά την ήττα από την Άρσεναλ πριν από μια εβδομάδα, αφού η ομάδα του Άλεξ ΜακΛις παρέμεινε για έκτη σερί αγωνιστική χωρίς νίκη, ενώ στα πέντε τελευταία παιχνίδια έχει καταφέρει να βρει το δρόμο για τα δίχτυα δύο φορές. Ο τεχνικός των «μπλε» προσπαθεί να βρει λύσεις, με την απουσία του Γκάρντνερ για τρίτο συνεχές ματς λόγω τιμωρίας, να του προκαλεί έντονο «πονοκέφαλο» για μια ακόμη φορά. Οι ενοχλήσεις που αισθάνεται ο Ζερόμ στο γόνατο ίσως οδηγήσουν τον Ζίγκιτς να πάρει φανέλα βασικού για ένα ακόμη παιχνίδι. Ο Μάρτιν Γίρανεκ αντιμετωπίζει πρόβλημα στο γόνατο, ενώ ο Ζαν Μποσεζούρ δεν έχει φτάσει ακόμη στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης.

Οι νεοφώτιστοι δείχνουν να ξεθαρρεύουν όσο περνούν οι αγωνιστικές και ενδεικτική είναι η εμφάνιση κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, από την οποία όμως ήρθε η ήττα με σκορ 3-2. Η εικόνα και το πάθος των παικτών του Ίαν Χόλογουεϊ είναι αυτά στα οποία στηρίζεται ο προπονητής, με την επίσκεψη στο «Σεντ Άντριους» να μην φοβίζει τους «γλάρους». Οι εννέα από τους συνολικά δέκα βαθμούς που έχει πάρει η Μπλάκπουλ έχουν έρθει σε εκτός έδρας αναμετρήσεις και αυτό αυξάνει την αυτοπεποίθηση της ομάδας. Οι Μπαπτίστ, Αλμοντι και Κλαρκ μένουν εκτός αποστολής.

Πιθανές ενδεκάδες

Μπέρμιγχαμ: Φόστερ, Καρ, Τζόνσον, Νταν, Ρίτζουελ, Λάρσον, Φέργκιουσον, Μπόιερ, Φαχί, Χλεμπ, Ζίγκιτς

Μπλάκπουλ: Γκιλκς, Έρντλεϊ, Κάθκαρτ, Έβατ, Κρέινι, Βον, Άνταμ, Τέιλορ – Φλέτσερ, Γκραντίν, Κάμπελ, Βάρνι

Σάντερλαντ – Άστον Βίλα

Αρκετό ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στο παιχνίδι που θα διεξαχθεί στο «Στάδιο του Φωτός». Οι γηπεδούχοι αν και δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη κόντρα στη Μπλάκμπερν (0-0) κρατούν στα θετικά του αγώνα το γεγονός πως διατήρησαν ανέπαφη την εστία τους για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική. Απέναντι σε Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ οι «μαύρες γάτες» μετρούν τρεις ισοπαλίες, ενώ η μοναδική της νίκη ήταν αυτή με αντίπαλο τη Σίτι. Όπως και να ‘ χει, ένα μεγάλο μέρος του δύσκολου προγράμματος έχει φύγει. Ο Ντάρεν Μπεν δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα πλέον στους προσαγωγούς, την ώρα που ο Κίεραν Ρίτσαρντσον δεν θα προλάβει το συγκεκριμένο ματς μετά την καθυστέρηση που παρουσίασε η αποθεραπεία του.

Από την άλλη, οι «χωριάτες» αντιστάθηκαν και κατάφεραν να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας από τους Πρωταθλητές Αγγλίας το προηγούμενο Σάββατο. Το τελικό 0-0 κρίνεται απόλυτα επιτυχημένο αν αναλογιστεί κανείς τη δυναμική της Τσέλσι, αλλά η ομάδα του Ζεράρ Ουγιέ δεν σκόραρε για πρώτη φορά μετά τις 22 Αυγούστου και το «εφιαλτικό» 6-0 από τη Νιούκαστλ. Τρεις νίκες και μια ισοπαλία μετράει η Βίλα στις τέσσερις τελευταίες επισκέψεις της στο «Στάδιο του Φωτός». Οι Εμίλ Χέσκεϊ, Μαρκ Αλμπράιτον και Ρίτσαρντ Νταν τίθενται ξανά στη διάθεση του Ουγιέ, ενώ οι Αγκμπονλαχόρ και Λουκ Γιάνγκ θα απουσιάσουν με προβλήματα τραυματισμών.

Πιθανές ενδεκάδες

Σάντερλαντ: Μινιολέ, Ονουόχα, Τέρνερ, Μπραμπλ, Μπάρντσλεϊ, Χέντερσον, Κάτερμολ, Μαλμπράνκ, Ελμοχαμαντί, Γουέλμπεκ, Μπεντ

Άστον Βίλα: Φρίντελ, Μπεγιέ, Κόλινς, Νταν, Γουόρνοκ, Άσλεϊ Γιανγκ, Πετρόφ, Ρίο Κόκερ, Ντάουνινγκ, Χέσκεϊ, Άιρλαντ