Τώρα η Γιουνάιτεντ… ήξερε!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δέχτηκε και πάλι το «αχίλλειο» χτύπημα που μέχρι τώρα της είχε στοιχίσει. Αυτό είναι η ισοφάριση λίγο πριν το τέλος. Η Στόουκ ήταν αυτή τη φορά ο δράστης που έκανε το 1-1 στο τελευταίο δεκάλεπτο, όμως οι «κόκκινοι διάβολοι» έδειξαν ότι έμαθαν από τα λάθη τους και πήραν τη νίκη με τον «Τσικαρίτο».



Τώρα η Γιουνάιτεντ… ήξερε!

Μπορεί το κλίμα στο στρατόπεδο των «κόκκινων διαβόλων» να ήταν πολύ καλό μετά το αίσιο τέλος του σίριαλ Ρούνεϊ με την ανανέωση της συνεργασίας του, όμως ο Άγγλος επιθετικός δεν μπορούσε να βοηθήσει και στο γήπεδο αφού ήταν τραυματίας. Την θέση του δίπλα στον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ πήρε για άλλη μια φορά ο Χαβιέ Ερνάντες και φρόντισε να εξηγήσει τον λόγο με μία προσωπική παράσταση.

Αρχικά ήταν στο 27ο λεπτό μετά από όμορφη σέντρα του Νάνι και πάσα του Βίντιτς, ο «Τσικαρίτο» με μία εκπληκτική γυριστή κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στους «κόκκινους διαβόλους». Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να αντιδράσουν όμως στην ουσία δεν μπόρεσαν να απειλήσουν πραγματικά την εστία του Φαν Ντερ Σαρ στο πρώτο ημίχρονο.

Δεν βιάζονταν πάντως γιατί ήξερα ότι με την δύναμη της έδρας θα είχαν την ευκαιρία να χτυπήσουν τη φετινή Γιουνάιτεντ εκεί που πονάει. Στην αμυντική ανασφάλεια. Όσο περνούσε η ώρα οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να εμφανίζουν όλο και πιο έντονα τα συμπτώματα της ασθένειας. Αντί να ψάξουν το δεύτερο γκολ ψάχνανε την ασφάλεια στα μετόπισθεν και ανεξήγητα παραχώρησαν πολύ χώρο στην Στόουκ που τον εκμεταλλεύτηκε ιδανικά. Στο 81ο λεπτό ο Σκόουλς έκανε το λάθος, με τον Γουίλσον να παίρνει την μπάλα και να πασάρει στον Τουνσάι. Ο τελευταίος αφού απέφυγε τον Εβρά και έστειλε με ωραίο αριστερό σουτ την μπάλα στο βάθος της εστίας του Φαν Ντερ Σαρ.

Το πάθημα όμως κάποτε θα γίνει και μάθημα και η ώρα για τους «κόκκινους διαβόλους» είχε φτάσει για να δείξουν πόσο διαβασμένοι ήταν. Δεν ήθελαν να σκεφτούν μία ακόμη ισοπαλία και βγαίνοντας μαζικά στην επίθεση κατάφεραν να λυτρωθούν με τον συνήθη ύποπτο. Ο «Τσικαρίτο» ήταν και πάλι εκεί στο 86’ παίρνοντας το ριμπάουντ από την προσπάθεια του Εβρά και διαμόρφωσε το τελικό 2-1.
 

ΣυνθέσειςΟμάδων

Στόουκ: Σόρενσεν, Χαθ, Σόουκρος, Φαγέ, Κόλινς, Πέναντ (79’ Γκούντγιονσεν), Γουίλσον, Ντέλαπ, Εθέρινγκτον, Γουόλτερς (66’ Σανλί), Τζόουνς

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Φαν Ντερ Σαρ, Νέβιλ(46’ Μπράουν), Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Φλέτσερ, Ο’Σι (70’ Κάρικ), Σκόουλς (87’ Ομπερτάν), Νάνι, Ερνάντες, Μπερμπάτοφ.