Έπεσαν… «κανονιές» στο Μάντσεστερ

Στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας επέστρεψε η Άρσεναλ που «καθάρισε» με σκορ 3-0 το ντέρμπι με τη Σίτι στο Μάντσεστερ. Εύκολο ήταν το έργο των «κανονιέρηδων» που απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, Νασρί, Σονγκ και Μπέντνερ πέτυχαν τα γκολ του αγώνα, ενώ ο Φάμπρεγας αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι.



Έπεσαν… «κανονιές» στο Μάντσεστερ

Μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Μπογιατά άφησε τους «πολίτες» με δέκα παίκτες έπειτα από φάουλ στον Σαμάκ που βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μετά από εκπληκτική κάθετη πάσα του Φάμπρεγας. Οι Λονδρέζοι θέλησαν να εκμεταλλευτούν την ανατροπή στις αριθμητικές ισορροπίες και τα κατάφεραν με τον Σαμίρ Νασρί στο 20ο λεπτό. Ο Γάλλος άσος έκανε το 1-2 με τον Αρσάβιν έξω από την αντίπαλη περιοχή και με κοντινό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χαρτ.

Οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι γνώριζαν πως πλέον θα πρέπει να καταβάλουν όλες τις δυνάμεις τους στο γήπεδο για να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της αναμέτρησης και ο Χαρτ πέντε λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου, απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Φάμπρεγας για να δώσει ελπίδα στην ομάδα του. Το σύνθημα είχε δοθεί και με την είσοδο του Αντεμπαγιόρ στην επανάληψη, στη θέση του Τέβεζ, οι «πολίτες» προσπάθησαν κυρίως με αντεπιθέσεις να απειλήσουν τα καρέ του Φαμπιάνσκι. Επισκέφτηκαν την αντίπαλη περιοχή, όμως δεν κατάφεραν να βρουν τις λύσεις που απαιτούνταν για την ισοφάριση.

Ο Σονγκ, μετά το γκολ που πέτυχε στην εμφατική νίκη με σκορ 5-1 επί της Σαχτάρ μεσοβδόμαδα, στο 66’ «κλείδωσε» το παιχνίδι πραγματοποιώντας το 2-0 για της Άρσεναλ. Με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, ο Καμερουνέζος διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και πλέον η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολο να ανατραπεί. Μάλιστα, τα γκολ των φιλοξενούμενων έγιναν τρία με τον Νίκλας Μπέντνερ να σκοράρει στο 88’, τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι. Ο Δανός επιθετικός ταλαιπωρούταν με πρόβλημα τραυματισμού από το Παγκόσμιο Κύπελλο του καλοκαιριού και δεν είχε την ευκαιρία πάρει χρόνο συμμετοχής σε κάποιο άλλο παιχνίδι πρωταθλήματος.

Οι «κανονιέρηδες» κυριάρχησαν στα τελευταία λεπτά του αγώνα στο «City of Manchester» και πανηγύρισαν τη σπουδαία νίκη που τους επέτρεψε να μειώσουν στους πέντε τους βαθμούς διαφοράς από την πρωτοπόρο Τσέλσι.

Το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα πραγματοποίησε και ο Μάριο Μπαλοτέλι με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι, μπαίνοντας στο 72ο λεπτό στη θέση του Μπάρι. Ο Ιταλός επιθετικός έχει απουσιάσει τους τελευταίους δύο μήνες και πιο συγκεκριμένα από το παιχνίδι με την Τιμσοάρα στις 19 Αυγούστου, όπου τραυματίστηκε στο γόνατο και χρειάστηκε να υποβληθεί σε εγχείρηση.