Δεν φοβάται Σίτι και Τσέλσι, ο Γκιλ

Η οικονομική γιγάντωση της Μάντσεστερ Σίτι και η ήδη πλούσια Τσέλσι έριξαν στην τρίτη θέση την άλλοτε πρώτη Γιουνάιτεντ στη λίστα με τους συνολικούς μισθούς των παικτών. Ο εκτελεστικός διευθυντής του συλλόγου, Ντέιβιντ Γκιλ, δεν ανησυχεί τονίζοντας ότι στο «Ολντ Τράφορντ» θα συνεχίσουν να έρχονται αστέρες.



Δεν φοβάται Σίτι και Τσέλσι, ο Γκιλ

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς πήρε το 2003 την Τσέλσι και την έκανε νικήτρια. Τώρα είναι σειρά της Μάντσεστερ Σίτι να γνωρίσει την οικονομική γιγάντωση και την εμφανή αγωνιστική άνοδο με την ζάμπλουτη διοίκησή της. Ο εκτελεστικός διευθυντής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όμως, Ντέιβιντ Γκιλ, τονίζει ότι δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγο ανησυχίας.

Οι «μπλε» είναι εδώ και χρόνια πρώτοι στη λίστα με το ποσό που πληρώνει ένας σύλλογος της Premier League για τους ετήσιους συνολικούς μισθούς των παικτών, με 142 εκ λίρες. Οι «πολίτες» όμως κατάφεραν να υποσκελίσουν από την δεύτερη θέση τους «κόκκινους διαβόλους» φτάνοντας τις 133,3 εκ λίρες και άφησαν τη συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ στις 131,7 εκ λίρες. Τέταρτη, αρκετά πίσω πάντως, είναι η Άρσεναλ με 110 εκ λίρες.

Η αλλαγή όμως στην κατάταξη με την άνοδο της Σίτι κατά 50 εκ λίρες σε σχέση με πέρυσι δεν δείχνει να απασχολεί ιδιαίτερα τον Γκιλ που εξηγεί την κατάσταση: «Όχι. Δεν με απασχολεί καθόλου, αφού πάντα ως εταιρία έχουμε την πολιτική να κρατάμε το επίπεδο των μισθών στο 50% του τζίρου μας. Μπορούμε να συνεχίσουμε να το τηρούμε αυτό και παράλληλα να φέρουμε στην ομάδα τους αστέρες που επιθυμούμε. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτό είναι το λογικό μοντέλο διαχείρισης. Η κάθε ομάδα έχει το δικό της μοντέλο. Ο καθένας φροντίζει για τον εαυτό του».

Στη συνέχεια του τονίστηκε ως επιβράβευση του λόγου του και των έργων της ομάδας ότι η Γιουνάιτεντ από τη μέρα της άφιξης του Ρόμαν Αμπράμοβιτς στην Τσέλσι, αντιστέκεται στους «μπλε» ως ίσος προς ίσο. Επιχείρημα, ο αριθμός τίτλων των δύο ομάδων από το 2003, που παραμένει παρόμοιος. Ο Γκιλ αποδέχτηκε απόλυτα το σχόλιο και τόνισε: «Ακριβώς έτσι! Παραμένουμε πάντα ανταγωνιστικοί».