Κάρντιφ για Premier League

Υψηλές πτήσεις για τους «μπλούμπερντς» σαρώνοντας εκτός έδρας τη Λιντς με 4-0. Με τη νίκη αυτή έπιασαν στην κορυφή της Championship την ΚΠΡ με 29 βαθμούς σε 13 αγωνιστικές αφήνοντας τους υπόλοιπους διώκτες έξι βαθμούς πίσω. Δύο γκολ ο Μπόθροϊντ (22’, 56’) και από ένα οι Τσόπρα (52’) και Νέιλορ (60’).



Κάρντιφ  για Premier League

Δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης η Κάρντιφ που πήρε κεφάλι στο σκορ μόλις στο 22ο λεπτό. Ο Μπόθροϊντ εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση στην περιοχή των «παγονιών» και έκανε το 1-0. Η Λιντς δεν μπόρεσε να αντιδράσει και ουσιαστικά συνέχισε να αμύνεται στην πίεση των φιλοξενούμενων και να προσπαθεί να βγάλει αντεπιθέσεις. Όλα αυτά μέχρι το ημίχρονο, γιατί εξερχόμενοι από τα αποδυτήρια για το δεύτερο μέρος οι «μπλούμπερντς» άνοιξαν τα φτερά τους.

Στο 52΄ο Τσόπρα έκανε εύκολα το 2-0 και έριξε εντελώς την ψυχολογία των γηπεδούχων. Κάπου εκεί φάνηκαν να παραιτούνται. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπόθροϊντ σκόραρε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και άρχισε να κάνει την ήττα βαριά. Στο 60’ ο Νέιλορ διαμόρφωσε το 4-0 και έδωσε διαστάσεις θριάμβου σε ένα ματς που έμοιαζε στα χαρτιά αρκετά «πονηρό».

Κάπου εκεί όμως η Κάρντιφ τράβηξε χειρόφρενο, φροντίζοντας απλά να κυκλοφορεί όμορφα την μπάλα. Χωρίς να κινδυνεύσει έτσι μέχρι το τέλος και με την Λιντς να δείχνει ανήμπορή να βάλει το γκολ της τιμής, περίμενε υπομονετικά το σφύριγμα της λήξης. Τώρα εγκαταστάθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας πλάι στην ΚΠΡ, αφήνοντας τη Λιντς στην 16η θέση και στους 17 βαθμούς.