Στους «4» με καρέ

Το Γιουρόπα Λιγκ είναι ο μόνος τίτλος που έχει απομείνει στη Λίβερπουλ για να διεκδικήσει και η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ κατάφερε να βάλει το όνομά της στην τετράδα της διοργάνωσης. Επιβλήθηκε της Μπενφίκα με σκορ 4-1 στο «Άνφιλντ» και πλέον καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ατλέτικο Μαδρίτης με φόντο τον τελικό.



Στους «4» με καρέ

Οι «κόκκινοι» δεν έπιασαν σπουδαία απόδοση κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά αυτό δεν τους απέτρεψε να πάρουν πανηγυρική πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού, ανατρέποντας το εις βάρος τους 2-1 του πρώτου αγώνα. Μέσα σε εφτά λεπτά η Λίβερπουλ απέκτησε προβάδισμα ασφαλείας, με τον Κάουτ να ανοίγει το σκορ με κεφαλιά στο 27’ και τον Λούκας να κάνει το 2-0 στο 34’. Το παιχνίδι κυλούσε σε χαλαρό ρυθμό και αυτό ευνοούσε τους γηπεδούχους να πετύχουν το στόχο τους.

Η αντεπίθεση για σεμινάριο στο 60ο λεπτό με τελικό αποδέκτη της μπάλας τον Τόρες για το 3-0, σιγούρεψε το «εισιτήριο» για τους «4» του Γιουρόπα Λιγκ. Ο τεχνικός της Μπενφίκα, Ζόρζε Ζέσους, έδωσε την εντολή στους ποδοσφαιριστές του να κυνηγήσουν το γκολ και αυτό ήρθε στο 69’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καρντόσο που μείωσε σε 3-1. Στο 76ο λεπτό το «Άνφιλντ» παραλίγο να ζήσει σκηνές…θρίλερ, αφού ο Καρντόσο με νέα εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι του εμβρόντητου Ρέινα. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο Φερνάντο Τόρρες στο 82’, τελειώνοντας την υπόθεση της πρόκρισης.