Τερματοφύλακας ετών 40

Τα 40 του χρόνια γιορτάζει σήμερα ο Έντβιν Φαν ντερ Σααρ και ονειρεύεται για το κλείσιμο της καριέρας του κατάκτηση του αγγλικού πρωταθλήματος αλλά και του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.



Τερματοφύλακας ετών 40

Αναμένοντας να κρεμάσει τα γάντια του στο τέλος της σεζόν, ο τερματοφύλακας των «κόκκινων διαβόλων» θέλει απεγνωσμένα να βοηθήσει την ομάδα του να πάρει το 19ο πρωτάθλημα, και να την οδηγήσει στην τέταρτη ευρωπαϊκή της επιτυχία.

«Θέλουμε πίσω τον τίτλο του πρωταθλήματος, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ήμασταν κοντά την περασμένη χρονιά, παρόλο που είχαμε πολλούς τραυματισμούς και χάσαμε πολλά παιχνίδια» δήλωσε ο 40χρονος γκολκίπερ και συνεχίζει «Αυτή είναι η προτεραιότητα μας. Και φυσικά, πέρυσι βγήκαμε έξω από την Ευρώπη πολύ νωρίς, οπότε φέτος πρέπει να είναι ένα από τα σημεία που πρέπει να εστιάσουμε».

Όσο αφορά το κλείσιμο της ποδοσφαιρικής του καριέρας ο Ολλανδός σχολιάζει «Όταν ήμουν νεότερος σκεφτόμουν πως θα σταματήσω την καριέρα μου γύρω στα 35, όμως αυτό είναι το κανονικό διάστημα που σκεφτόμαστε όλοι όταν είμαστε μικροί. Αυτή θα ήταν και η σωστή ηλικία για να σταματήσω, όμως ήρθα στη Γιουνάιτεντ προς το τέλος της καριέρας μου και μάλλον γι’ αυτό το διασκεδάζω ακόμα».

Αν και ο Φαν ντε Σαρ δεν έχει αποφασίσει σίγουρα ακόμα πότε θα σταματήσει, ο προπονητής τερματοφυλάκων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έρικ Στιλ δηλώνει « Νομίζω πως ο Εντ έχει αποφασίσει πως αυτή θα είναι η τελευταία του χρονιά. Είναι σωστός επαγγελματίας, λογικός και ιδιαίτερα ευφυής που θα ξέρει πότε είναι η κατάλληλη στιγμή».

Το γεγονός πως ήδη οι «κόκκινοι διάβολοι» βρίσκονται σε αναζήτηση τερματοφύλακα, με υποψήφιο τον Πέπε Ρέινα της Λίβερπουλ, δείχνει πως ο σερ Άλεξ Φέργκιουνσον πιθανότατα γνωρίζει την πρόθεση του Ολλανδού να κλείσει την καριέρα του.

Μιλώντας για το 40χρονο τερματοφύλακα, ο Μάικλ Όουεν, είπε «Νομίζω πως είναι ο καταλληλότερος για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Για παράδειγμα, ο τρόπος που στέκεται στα πόδια του, το γεγονός πως ποτέ δεν πανικοβάλλεται όταν πρέπει να κλωτσήσει. Δεν μπορείς να υποτιμήσεις το πόσο βοηθάει την ομάδα».