Premier League: preview (10η αγωνιστική)

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ! Σκληρές και αμφίρροπες μάχες σε «Ολντ Τράφορντ», «Γκούτισον Παρκ» και «Craven Cottage». Μάχη ευρωπαϊκού επιπέδου ανάμεσα σε Γιουνάιτεντ και Τότεναμ, ματς για γερά νεύρα με τις Έβερτον και Στόουκ, όλα ανοιχτά στο Φούλαμ – Γουίγκαν.



Premier League: preview (10η αγωνιστική)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τότεναμ

Τα άσχημα νέα για τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έρχονται από την κατάσταση του τραυματισμού του Γουέιν Ρούνεϊ, που θα απουσιάσει τουλάχιστον για τρεις ακόμη εβδομάδες. Τα καλά νέα έρχονται από τη «δαιμονισμένη» φόρμα του Ερνάντεζ που έγινε ήρωας στο «Ολντ Τράφορντ» με τα δύο γκολ κόντρα στη Στόουκ και αυτό στο φινάλε του αγώνα με τη Γουλβς στο Λιγκ Καπ, που έδωσε στους «κόκκινους διαβόλους» την πρόκριση. Πέντε εβδομάδες εκτός δράσης θα παραμείνει και ο Μάικλ Όουεν που ενημέρωσε το ιατρικό τιμ της ομάδας για τις ενοχλήσεις στο πόδι.

Ο Χάρι Ρέντναπ στην Τότεναμ βλέπει ότι μπροστά του έχει ένα μεγάλο παιχνίδι κόντρα στη Γιουνάιτεντ, αλλά την ερχόμενη Τρίτη θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Ίντερ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Πέρα από τη δύναμη του αντιπάλου στο πρωτάθλημα, έχει να αντιμετωπίσει και μια άκρως αρνητική παράδοση που τη θέλει να παίρνει την τελευταία της νίκη (1-0) στο «Ολντ Τράφορντ» τη σεζόν 1989-1990. Τις υπηρεσίες του Τομ Χάντλστοουν θα στερηθεί ο Ρέντναπ, αφού ο μέσος της ομάδας δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα στον αστράγαλο. Πολύ πιθανό είναι το ενδεχόμενο να βρεθεί στον πάγκο ο Γκάρεθ Μπέιλ!

Πιθανές ενδεκάδες:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4-3-3): Φαν ντερ Σάαρ – Ο’Σι, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά – Σκόουλς, Φλέτσερ, Άντερσον – Νάνι, Μπερμπάτοφ, Ερνάντεζ

Τότεναμ (4-4-2): Γκόμεζ – Χάτον, Καμπούλ, Γκαλάς, Εκοτό – Λένον, Παλάσιος, Μόντριτς, Μπέιλ – Φαν ντερ Φάαρτ, Κράουτς

Άρσεναλ – Γουέστ Χαμ

Με… σπασμένα τα φρένα πορεύεται η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ, αφού την προηγούμενη εβδομάδα επιβλήθηκε της Μάντσεστερ Σίτι με σκορ 3-0, ενώ την Τετάρτη ξεπέρασε με ευκολία το εμπόδιο της Νιούκαστλ (4-0) για το Λιγκ Καπ. Μέσα στη χαρά του, ο Αλσατός τεχνικός δεν θα μπορούσε να μην είχε και τις αρνητικές «νότες», με τον Κίεραν Γκιμπς να αποκομίζει πρόβλημα στο γόνατο από την αναμέτρηση με τις «καρακάξες». Την τελευταία αγωνιστική της τιμωρίας τριών παιχνιδιών εκτίει ο Γουίλσιρ, ενώ σταθερά εκτός μάχης με τραυματισμούς παραμένουν οι Βερμάελεν, Ράμσεϊ και Φαν Πέρσι.

Δυσκολίες στο σκοράρισμα συνεχίζει να επιδεικνύει η Γουέστ Χαμ, παρά το γεγονός πως μεσοβδόμαδα ήταν αυτή που πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Λιγκ Καπ, επικρατώντας με σκορ 3-1 στην παράταση της Στόουκ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός πως σε κανένα παιχνίδι πρωταθλήματος δεν έχει ξεπεράσει το ένα γκολ, ενώ τα «σφυριά» δεν έχουν κρατήσει απαραβίαστη την εστία τους στα οχτώ από τα εννέα παιχνίδια της Πρέμιερσιπ. Εξαιρετικά αμφίβολος είναι ο Μάθιου Άπσον που αντιμετωπίζει μυϊκό πρόβλημα. Λίγες πιθανότητες συμμετοχής και για τον Πικιόν.

Πιθανές ενδεκάδες:

Άρσεναλ (4-2-3-1): Φαμπιάνσκι – Σανιά, Σκιλασί, Ντζουρού, Κλισί – Σονγκ, Ντενίλσον – Νασρί, Φάμπρεγας, Αρσάβιν – Σαμάκ

Γουέστ Χαμ (4-4-2): Γκριν – Γιάκομπσεν, Ντα Κόστα, Άπσον, Γκάμπιντον – Μπεχράμι, Πάρκερ, Νομπλ, Ντάιερ – Κόουλ, Ομπίνα

Έβερτον – Στόουκ

Μόνο ανοδική είναι η πορεία της Έβερτον τον Οκτώβριο. Τα «ζαχαρωτά» έχουν καταφέρει να επιβληθούν των Μπέρμιγχαμ και Λίβερπουλ, ενώ την προηγούμενη αγωνιστική πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας από την Τότεναμ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν». Η αγωνιστική κατάσταση της ομάδας του Ντέιβιντ Μόγιες βρίσκεται σε αρκετά καλό επίπεδο και σε αυτό θα βοηθήσει και η επάνοδος του Λουίς Σαχά που δεν αποκλείεται να πάρει φανέλα βασικού. Την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Μικέλ Αρτέτα, ενώ σταθερά εκτός αποστολής παραμένουν οι Οσμάν, Φελαϊνί και Χάιτινχα.

Η Στόουκ «κούνησε» μαντήλι στο Λιγκ Καπ μετά τον αποκλεισμό με σκορ 3-1 από τη Γουέστ Χαμ. Αυτή ήταν η δεύτερη σερί ήττα μετά από το πέρασμα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το «Britannia Stadium» και τα σημάδια κόπωσης όχι μόνο κάνουν την εμφάνισή τους, αλλά έχουν αρκετές αρνητικές συνέπειες. Αμφίβολοι είναι οι Τζόουνς και Πέναντ που ταλαιπωρούνται από ίωση.

Πιθανές ενδεκάδες:

Έβερτον (4-4-2): Χάουαρντ – Νέβιλ, Τζιαγκέλκα, Ντιστέιν, Μπέινς – Κόλεμαν, Χάιτινχα, Αρτέτα, Πίεναρ – Κέιχιλ, Γιακούμπου

Στόουκ (4-4-2): Σόρενσεν – Χουτ, Φαγιέ, Σόουκρος, Κόλινς – Πέναντ, Ντελάπ, Ουίλσον, Εθέρινγκτον – Ουόλτερς, Τζόουνς

Γουλβς – Μάντσεστερ Σίτι

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησαν οι «λύκοι» στο «Ολντ Τράφορντ» την Τετάρτη, αλλά έπεσαν «θύμα» του Ερνάντεζ που σκόραρε στο 90ο λεπτό και έδωσε την πρόκριση στα προημιτελικά του Λιγκ Καπ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η Γουλβς στα έξι εντός έδρας παιχνίδια έχει καταφέρει να σκοράρει σε όλα, ενώ έχει ηττηθεί μόνο από την Άστον Βίλα. Ο Καρλ Χένρι επιστρέφει και θέτει εαυτόν στη διάθεση του ΜικΚάρθι μετά την ποινή των τριών αγωνιστικών, έτοιμος και ο Στίφεν Χαντ, απών όμως για τις επόμενες δύο εβδομάδες ο Τζόντι Κράντοκ.

Η ήττα ντέρμπι με την Άρσεναλ την προηγούμενη αγωνιστική πιθανότατα να έχει αντίκτυπο στον ψυχολογικό τομέα της Μάντσεστερ Σίτι, αλλά και αυτόν της επιθετικής γραμμής, με τον τραυματισμό του Κάρλος Τέβεζ. Ο τεχνικός των «πολιτών» είδε την ομάδα του να παλεύει με όλες τις δυνάμεις της και με δέκα παίκτες για περίπου ένα ολόκληρο παιχνίδι μετά την αποβολή του Μπογιάτα από το 5ο λεπτό, ωστόσο οι «κανονιέρηδες» έφυγαν με τη νίκη από το «City of Manchester». Ο Αργεντινός επιθετικός των «πολιτών» έχει μεταβεί στην πατρίδα του προκειμένου να περάσει μερικές μέρες με τα αγαπημένα του πρόσωπα, εκμεταλλευόμενος το πρόβλημα τραυματισμού, ενώ ο Κόλο Τουρέ εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αντικαταστήσει στο αρχικό σχήμα τον Ντέτρικ Μπογιάτα.

Πιθανές ενδεκάδες:

Γουλβς (4-5-1): Χάνεμαν – Φόλεϊ, Στίρμαν, Μπέρα, Γουόρντ – Τζάρβις, Μανσιέν, Χένρι, Τζόουνς, Χαντ – Ντόιλ

Μάντσεστερ Σίτι (4-3-3): Χαρτ – Μπόατενγκ, Κόλο Τουρέ, Κομπανί, Μπριτζ – Ντε Γιόνγκ, Γιάγια Τουρέ, Μπάρι – Σίλβα, Μπαλοτέλι, Μίλνερ

Μπλάκμπερν – Τσέλσι

«Back to back» για τη Μπλάκμπερν στο πρωτάθλημα, αφού μετά την επίσκεψη στο Άνφιλντ και την ήττα από τη Λίβερπουλ, υποδέχονται τους Πρωταθλητές Αγγλίας του Κάρλο Αντσελότι. Οι «ρόβερς» θα πρέπει να παρουσιαστούν αρκετά καλύτεροι σε σχέση με αυτό που έδειξαν απέναντι στην ομάδα του Ρόι Χότζον, ενώ επίσης θα πρέπει να βρουν το δρόμο για τα δίχτυα που στα τελευταία τρία ματς έχει… χαθεί και βρέθηκε μόνο με το αυτογκόλ του Κάραγκερ, πριν από μια εβδομάδα. Κανένα αγωνιστικό πρόβλημα για τον Σαμ Άλαρνταϊς, αφού επιστρέφει και ο Κρις Σαμπά από την τιμωρία μιας αγωνιστικής.

Μια εβδομάδα ακόμη θα πρέπει να κάνει υπομονή ο Φρανκ Λάμπαρντ για να φορέσει και πάλι την αγωνιστική εμφάνιση και να πάρει χρόνο συμμετοχής σε επίσημο παιχνίδι. Ο διεθνής μέσος πιθανότατα θα επιστρέψει στην αναμέτρηση της επόμενης Κυριακής με τη Λίβερπουλ, την ώρα που οι Πρωταθλητές Αγγλίας φιλοξενούνται στο Ίγουντ Παρκ έχοντας ανοίξει την «ψαλίδα» στην κορυφή μετά την ήττα της Μάντσεστερ Σίτι από την Άρσεναλ. Ο Κάρλο Αντσελότι έχει δει την άμυνα της ομάδας του να παραμένει απαραβίαστη στα πέντε τελευταία παιχνίδια και μόνο χαρούμενο μπορεί να τον κάνει το γεγονός. Στο δεξί άκρο της άμυνας επιστρέφει ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς με τη συμμετοχή του Άλεξ που ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μπλάκμπερν (4-4-2): Ρόμπινσον – Σαλγκάδο, Σαμπά, Νίλσεν, Ζιβέ – Εμέρτον, Τζόουνς, Πέντερσεν, Ελ Χατζί Ντιούφ – Νταν, Κάλινιτς

Τσέλσι (4-3-3): Τσεχ – Μποσίνγκουα, Άλεξ, Τέρι, Κόουλ – Εσιέν, Μίκελ, Μαλουντά – Ανελκά, Ντρογκμπά, Καλού

Φούλαμ – Γουίγκαν

Έντονος είναι ο προβληματισμός που επικρατεί στη Φούλαμ για το γεγονός πως η τελευταία νίκη της ομάδας τοποθετείται στο πρώτο δεκαήμερο του προηγούμενου μήνα και μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα γνώρισε τη δεύτερη σερί ήττα στο πρωτάθλημα (2-1 από τη Γουέστ Μπρομ). Η αγωνιστική κατάσταση των «cottagers» χρειάζεται αισθητή βελτίωση, όμως η ομάδα του Λονδίνου στα εντός έδρας παιχνίδια αφήνει θετικές εντυπώσεις. Την πρώτη του εμφάνιση έπειτα από τον Γενάρη του 2010 πιθανότατα να πραγματοποιήσει ο Άντριου Τζόνσον, ενώ οι Ντέιβις και Μέρφι θα περάσουν από τεστ ετοιμότητας λίγο πριν τη σέντρα του παιχνιδιού.

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις κόντρα σε Μπόλτον και Σουόνσι για το πρωτάθλημα και το Λιγκ Καπ αντίστοιχα, μόνο τυχαίες δεν είναι. Η Γουίγκαν παραμένει αήττητη στα τελευταία δέκα ματς σε όλες τις διοργανώσεις και αυτό αποδεικνύει ακόμη μια φορά τη φετινή δυναμική της και το ανταγωνιστικό πρόσωπο. Μετά τη συμμετοχή του μεσοβδόμαδα για το Λιγκ Καπ, ο Γκάρι Κάλντουελ πιθανότατα να πραγματοποιήσει και το ντεμπούτο του στο φετινό πρωτάθλημα, οι ΜακΚάρθι και Μπόις θα απουσιάσουν, ενώ ο Γκόχουρι επιστρέφει έχοντας ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα στη γάμπα.

Πιθανές ενδεκάδες:

Φούλαμ (4-4-2): Σβάρτσερ – Κέλι, Χιούζ, Χάνγκελαντ, Σαλσίντο – Ντέιβις, Μπερντ, Μέρφι, Ντέμπσεϊ – Τζόνσον, Ντεμπελέ

Γουίγκαν (4-5-1): Χάμπσι – Σταμ, Κάλντουελ, Αλκαράζ, Φιγκερόα – Ν’ Ζόγκμπια, Τόμας, Ντιαμέ, Γκόμεζ, Ρονταλέγκα – Ντι Σάντο