Η βασίλισσα του Facebook

Στα ύψη φτάνει η παγκόσμια δημοτικότητα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφού σήμερα το πρωί γιόρτασε τους 4 εκατομμύρια φίλους στο χώρο κοινωνικής δικτύωσης του Facebook.



Η βασίλισσα του Facebook


Οι «κόκκινοι διάβολοι» αποδεικνύουν έμπρακτα πως είναι ένας από τους πιο δημοφιλής συλλόγους παγκοσμίως, καταφέρνοντας να κλέψουν το στέμμα από τη Λίβερπουλ, η οποία δύο μήνες πριν, αποτελούσε την πρώτη αγγλική ομάδα με  3,064,723 φίλους, αναφερόμενοι πάντα στο Facebook.

Παρά την αναταραχή που επικρατεί ανάμεσα στους οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τους ιδιοκτήτες της, και την εκστρατεία των πρασινοκίτρινων κασκόλ να συνεχίζεται, η δημοτικότητα της ομάδας βρίσκεται στην καλύτερη της κατάσταση.

Ωστόσο, έχει ακόμα δρόμο να καλύψει τη διαφορά που τη χωρίζει με τους ισπανικούς γίγαντες, τη Ρεάλ Μαδρίτης που έχει φτάσει ήδη τους 5,059,719 φίλους και τη Μπαρτσελόνα που την ακολουθούν 6,030,287 φίλοι στο Facebook. Είναι πολύ κοντά όμως στην τουρκική Γαλατάσαραϊ που προς το παρόν φτάνει τους 4,607,163 φίλους.

Η αυξανόμενη δημοτικότητα  των sites κοινωνικής δικτύωσης που έρχονται σε επαφή με τους φίλους του ποδοσφαίρου έχει καταστεί αναπόσπαστο μέρος του μάρκετινγκ των συλλόγων, επιτρέποντας στις ομάδες να επικοινωνούν με τους οπαδούς τους, κάτι το οποίο δεν ήταν τόσο εύκολο παλαιότερα.