Κορυφή με Μπέιλ

Με έναν «δαιμονισμένο» Μπέιλ σε ακόμη ένα παιχνίδι εναντίον της Ίντερ, η Τότεναμ έφτασε σε μία σπουδαία νίκη, 3-1 στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» που την ανέβασε στην πρώτη θέση του ομίλου. Φαν Ντερ Φάαρτ, Κράουτς και Παβλιουτσένκο τα γκολ των γηπεδούχων ενώ για τους φιλοξενούμενους μείωσε προσωρινά ο Ετό σε 2-1.



Κορυφή με Μπέιλ

Α’ Ημίχρονο: Με τη δύναμη της έδρας

Σε πολύ γρήγορο ρυθμό ξεκίνησε το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες που είχαν προσφέρει μία πανδαισία τερμάτων στον προηγούμενο αγώνα τους (νίκη Ίντερ 4-3). Φαν Ντερ Φάαρτ με Μπέιλ από τα «σπιρούνια» και Ετό με Σνάιντερ από τους «νερατζούρι» ήταν οι κύριοι εκφραστές στη δημιουργία φάσεων για τις δύο πλευρές.

Στο 18ο λεπτό μία από αυτές τις φάσεις έδωσε στην Τότεναμ το γρήγορο προβάδισμα. Ο Μόντριτς σε μία επίδειξη του ταλέντου του, ξέφυγε με χορευτική κίνηση από τον Μουντάρι και έδωσε στον Φαν Ντερ Φάαρτ, με τον τελευταίο να πλασάρει όμορφα και να ανοίγει το σκορ. Το υπόλοιπο του ημιχρόνου έμοιαζε με επιθετικό μονόλογο της Ίντερ που έψαχνε απεγνωσμένα το γκολ της ισοφάρισης χωρίς όμως επιτυχία. Το παιχνίδι αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Μπέιλ να φεύγει και πάλι σε επικίνδυνες αντεπιθέσεις και να προσφέρει άλλη μία δύσκολη βραδιά στον Μαϊκόν.

Β΄ Ημίχρονο: Με τη δύναμη του Μπέιλ

Δέκα λεπτά κράτησε ακόμη στο δεύτερο ημίχρονο η ασφυκτική ιταλική πίεση για την ισοφάριση. Από το 55’ και μετά η Τότεναμ άρχισε να ισορροπεί τον αγώνα και να ξεσηκώνει μετά από ώρα τους φιλάθλους της στο παγωμένο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν». Τα «σπιρούνια» έδειχναν πλέον πιο επιθετικά όσο περνούσε η ώρα με την Ίντερ να κοιτάει μόνο πως θα ισοφαρίσει και να μην προσέχει τόσο τα αμυντικά της καθήκοντα. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Μπέιλ να κάνει άλλη μια καταπληκτική κούρσα και με μία φοβερή ασίστ έδωσε την ευκαιρία στον Κράουτς να πετύχει με προβολή ένα εύκολο γκολ και να δώσει αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαλαν κάτω. Συνέχισαν τις προσπάθειες για να πετύχουν ένα γκολ, με τον Σνάιντερ όμως να μην μπορεί να βρει διαδρόμους για να περάσει τις πάσες του. Αυτό το κατάφερε όμως με όμορφη ατομική προσπάθεια ο Ετό όταν τρίπλαρε εντός περιοχής και σούταρε δυνατά στην κάτω δεξιά γωνία του Κουντιτσίνι, μειώνοντας σε 2-1 στο 80’. Η πίεση των Ιταλών για ισοφάριση δεν κράτησε όμως πολύ γιατί ο Μπέιλ με άλλη μία απίστευτη κούρσα που ξεκίνησε πίσω από το κέντρο, πέρασε όποιον βρέθηκε στο δρόμο και με μία ασίστ έτοιμο γκολ φώναξε στον Παβλιουτσένκο «βάλτο». Ο Ρώσος επιθετικός έκανε το καθήκον και στο 3-1 ουσιαστικά τέλειωσε και το ματς.

Συνθέσεις Ομάδων

Ίντερ: Καστελάτσι, Μαϊκόν, Λούτσιο, Σάμουελ, Κίβου, Μουντάρι (53’ Νουάνκο), Ζανέτι, Μπιαμπιανί (64’ Κουτίνιο), Σνάιντερ, Πάντεφ (71’ Μιλίτο), Ετό

Τότεναμ: Κουντιτσίνι, Χάτον, Γκαλάς, Καμπούλ, Ασού – Εκότο, Λένον (84’ Παλάσιος), Χάντλστοουν, Μόντριτς, Μπέιλ, Φαν ντερ Φάαρτ (46’ Τζένας), Κράουτς (76΄ Παβλιουτσένκο)