Premier Legue: 11η αγωνιστική (preview)

Τα φώτα της 11ης αγωνιστικής είναι στραμμένα στο Άνφιλντ και το μεγάλο ντέρμπι της Λίβερπουλ με την Τσέλσι. Πριν από αυτό όμως, οι αναμετρήσεις του Σαββάτου συγκεντρώνουν αρκετό ενδιαφέρον. Η αυλαία ανοίγει στο "Ρίμποκ" με την Τότεναμ να ψάχνει την πρώτη της εκτός έδρας νίκη επί της Μπόλτον μετά τη σεζόν 1995/96.



Premier Legue: 11η αγωνιστική (preview)

Μπόλτον – Τότεναμ

Ήττα που θα μπορούσε να αποφευχθεί γνώρισε την προηγούμενη αγωνιστική η Μπόλτον από τη Λίβερπουλ. Οι «τότερς» είχαν τις ευκαιρίες με τις οποίες θα μπορούσαν να επιβληθούν της ομάδας του Χότζον, όμως οι «κόκκινοι» κατάφεραν να φύγουν με τους τρεις βαθμούς της νίκης από το «Ρίμποκ». Τώρα, η Μπόλτον προετοιμάζεται για άλλη μια εντός έδρας πρόκληση, αυτή τη φορά με αντίπαλο την Τότεναμ. Τελευταία φορά που τα «σπιρούνια» έφυγαν νικητές από το γήπεδο της ομάδας του Όουεν Κόιλ, ήταν τη σεζόν 1995-1996. Ο Βούλγαρος μέσος Πετρόφ ξεπέρασε τον τραυματισμό του και όπως όλα δείχνουν θα επιστρέψει στο αρχικό σχήμα
 
Στο λονδρέζικο «στρατόπεδο», η πρωτιά στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ μετά την ιστορική νίκη επί της Ίντερ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» έχει σκορπίσει ντελίριο ενθουσιασμού. Η Τότεναμ με τη σπουδαία επικράτηση επί των Πρωταθλητών Ευρώπης έδειξε ότι ξεπέρασε με τον καλύτερο τρόπο την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεν, αλλά ενόψει του αγώνα στο «Ρίμποκ» θα πρέπει να αποβάλλει για λίγο την υπέρμετρη αισιοδοξία και να εμφανιστεί σοβαρή για την επίτευξη του στόχου της. Ο Φαν ντερ Φαρτ έγινε αναγκαστική αλλαγή στο παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ και όπως όλα δείχνουν θα χάσει το παιχνίδι του "Ρίμποκ", μαζί με τους αμυντικούς Τσορλούκα, Κινγκ, Γουντγκέιτ, Ντόουσον και τον επιθειτκό Ντεφό. Ερωτηματικό υπάρχει και για την συμμετοχή του βασικού εξτρέμ Λένον.
 
Πιθανές ενδεκάδες:

Μπόλτον (4-4-2): Γιασκελάινεν – Στέινσον, Νάιτ, Κέιχιλ, Ρόμπινσον – Λι, Μουάμπα, Χόλντεν, Τέιλορ – Ντέιβις, Ελμάντερ

Τότεναμ (4-4-2): Γκόμεζ – Χάτον, Γκαλάς, Καμπούλ, Άσου Εκοτό – Μόντριτς, Παλάσιος, Χάντλστοουν, Μπέιλ – Κράουτς, Παβλιουτσένκο

 
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γουλβς

Με την είδηση του ταξιδιού του Γουέιν Ρούνεϊ στην Αμερική, προκειμένου να ακολουθήσει ειδικό και έντονο πρόγραμμα αποθεραπείας, ξημέρωσε η Παρασκευή για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και σήμερα καλείται να δώσει συνέχεια στις εγχώριες επιτυχίες, μετά την εξασφάλιση της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Υπάρχουν όμως αγωνιστικά προβλήματα. Νάνι (10/4) και Ντάρεν Φλέτσερ (9/2) τέθηκαν εκτός μάχης, μετά τον τραυματισμό τους στο παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ και δουν το παιχνίδι από τις εξέδρες μαζί με τους μέσους Βαλένσια (2 συμ.), Γκιγκς (7/1) και τους επιθετικούς Όουεν, (4/1), Ρούνεϊ (5/1). Τα προβλήματα δεν σταματούν εδώ πάντως καθώς ερωτηματικό υπάρχει για τη συμμετοχή των Εβανς (6 συμ.), και Αντερσον (3 συμ.), Γκίμπσον (2 συμ.) και Μακέντα (3 συμ.)

 
Η νίκη επί της Μάντσεστερ Σίτι την προηγούμενη αγωνιστική ήταν η δεύτερη τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα για τη Γουλβς, αλλά σαφώς η πιο γλυκιά μέχρι στιγμής. Η ομάδα του Μικ ΜακΚάρθι έδειξε ότι δεν πτοήθηκε από το προβάδισμα που έδωσε στους «πολίτες» ο Αντεμπαγιόρ και με δύο γκολ ολοκλήρωσε την ανατροπή και σημείωσε μια από τις πιο σπουδαίες νίκες. Το αρνητικό για τους «λύκους» είναι πως σε κανένα από τα 13 – μέχρι τώρα – παιχνίδια δεν έχουν καταφέρει να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους και αυτό ίσως αποβεί καθοριστικό στο παιχνίδι με τη Γιουνάιτεντ που στο «Ολντ Τράφορντ» σκοράρει τουλάχιστον δύο φορές.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4-2-3-1): Φαν ντερ Σάαρ – Ράφαελ, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά – Σκόουλς, Φλέτσερ – Ομπερτάν, Μπερμπάτοφ, Παρκ – Ερνάντεζ

Γουλβς (4-5-1): Χάνεμαν – Φόλεϊ, Στίρμαν, Μπέρα, Γουόρντ – Τζάρβις, Έντουαρντς, Χένρι, Μιτίχιας, Χαντ - Ντόιλ

 
Μπέρμιγχαμ – Γουέστ Χαμ

Στα τελευταία οχτώ παιχνίδια, η Μπέρμιγχαμ έχει γευτεί μόλις μια φορά τη νίκη και αυτή, όταν επικράτησε της Μπλάκπουλ για το πρωτάθλημα. Η ομάδα του Άλεξ ΜακΛις την προηγούμενη αγωνιστική πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας (0-0) στην αναμέτρηση με την Άστον Βίλα και το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο, γι’ αυτό και επικράτησε ικανοποίηση στους «μπλε». Φανέλα βασικού, αντί του Ζίγκιτς, παίρνει ο Τζερόμ, την ώρα που ο μέσος της ομάδας, ΜακΦάντεν, παραμένει εκτός αποστολής.

Η Γουέστ Χαμ κρατούσε με νύχια και με δόντια το ισόπαλο σκορ απέναντι στην Άρσεναλ, πριν από μια εβδομάδα και μάλιστα, ο Ρόμπερτ Γκριν υπό το βλέμμα του Φάμπιο Καπέλο, πραγματοποίησε αρκετά καλή εμφάνιση. Ωστόσο, ο Σονγκ στο 88ο λεπτό του αγώνα τιμώρησε τα «σφυριά» και οι «κανονιέρηδες» έφυγαν από το «Άπτον Παρκ» ανακουφισμένοι. Η ομάδα του Άβραμ Γκραντ έμεινε για τέταρτη συνεχόμενη αγωνιστική μακριά από τη νίκη, πράγμα που οφείλεται σε αρκετά μεγάλο βαθμό στη δυσκολία που συναντά για να βρει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Δύο σημαντικά προβλήματα καλείται να αντιμετωπίσει ο Γκραντ καθώς το βασικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο, Ντα Κόστα και Απσον δίνεται αμφίβολο λόγω τραυματισμού. Ο αμυντικός Μπεν Χαϊμ έχει τεθεί νοκ άουτ μαζί με τον βασικότατο τραυματία μέσο Νομπλ (10/2), και τον τιμωρημένο μέσο Φομπέρ (4 συμ.). Σταθερά εκτός πλάνων οι Κόλισον, Χάινς, Χιτζλσπρέγκερ.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μπέρμιγχαμ (4-4-2): Φόστερ – Καρ, Τζόνσον, Νταν, Ρίτζουελ – Λάρσον, Φέργκιουσον, Γκάρντνερ, Φαχί – Χλεμπ, Τζερόμ

Γουέστ Χαμ (4-5-1): Γκριν – Γιάκομπσεν, Ντα Κόστα, Άπσον, Ιλούνγκα – Ομπίνα, Μπεχραμί, Ντάιερ, Πάρκερ, Μπόα Μόρτε - Πικιόν

 
Μπλάκμπερν – Γουίγκαν

Ήταν η αιτία που προκάλεσε σοβαρή ανησυχία στην Τσέλσι που… τρόμαξε για δεύτερη ήττα στο φετινό πρωτάθλημα. Οι Πρωταθλητές Αγγλίας λίγο έλειψε να φύγουν με άδεια χέρια από το «Ίγουντ Παρκ» την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά από τη στιγμή που η Μπλάκμπερν έχασε τις ευκαιρίες, αυτοί το εκμεταλλεύτηκαν και πήραν το «τρίποντο» με γκολ του Ιβάνοβιτς. Τέσσερις αγωνιστικές χωρίς νίκη έχει μείνει η Μπλάκμπερν στην Πρέμιερσιπ και η αναμέτρηση με της Γουίγκαν θεωρείται η πιο εύκολη από το μέχρι στιγμής πρόγραμμα της ομάδας. Ο επιθετικός Μουαρουαρί (6/1), ο αμυντικός Ολσον (8 συμ.), ο αριστερός μπακ, Ζιβέ (10 συμ.), ο αμυντικός μέσος Ενζοζί (9/1) και ο εξτρέμ Ελ Χατζί Ντιούφ (10 συμ) ταλαιπωρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες από τραυματισμό και η συμμετοχή τους δεν αποφασιστεί την τελευταία στιγμή.

Η Γούιγκαν συνεχίζει να παίζει ανάλογα με τα… φεγγάρια της! Όποιος έχει προσπαθήσει να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεζ, λογικά… έχει μείνει στην προσπάθεια. Οι «λάτικς» την προηγούμενη αγωνιστική αλλού… πατούσαν και αλλού βρίσκονταν, με την ήττα από τη Φούλαμ να έρχεται εντελώς φυσιολογικά. Αυτό ήταν το πρώτο αρνητικό αποτέλεσμα έπειτα από εφτά παιχνίδια, ενώ τα τέσσερα γκολ παθητικό μακριά από το «DW» είναι στατιστικό που αξίζει να δοθεί προσοχή, αφού αποτελεί την τρίτη καλύτερη αμυντική επίδοση του φετινού πρωταθλήματος.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μπλάκμπερν (4-4-2): Ρόμπινσον – Σαλγκάδο, Σαμπά, Νίλσεν, Ζιβέ – Εμέρτον, Τζόουνς, Πέντερσεν, Ελ Χατζί Ντιούφ – Μάμε Ντιούφ, Μπενζανί

Γουίγκαν (4-5-1): Αλ Χαμπσί – Σταμ, Κάλντουελ, Αλκαράζ, Φιγκερόα – Ν’Ζόγκμπια, Τόμας, Κλέβερλι, Ντιαμέ, Ρονταλέγκα – Ντι Σάντο

 
Μπλάκπουλ – Έβερτον

Την πρώτη εντός έδρας νίκης πανηγύρισε η Μπλάκπουλ την περασμένη Δευτέρα, αφού επικράτησε στο «Μπλούμφιλντ» της Γουέστ Μπρομ με σκορ 2-1. Μάλιστα, στο 29ο λεπτό είχε πάρει αριθμητικό προβάδισμα δύο παικτών, έστω κι αν η πρώτη αποβολή ποδοσφαιριστή της Μπρόμιτς ήταν… δώρο στους «seasiders». Το θετικό για την ομάδα του Ίαν Χόλογουεϊ είναι πως σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια έχει καταφέρει να σκοράρει, αλλά επίσης, στα τελευταία έξι παιχνίδια δεν έχει διατηρήσει ανέπαφη την εστία της και στα τέσσερα από αυτά έχει δεχτεί τουλάχιστον δύο γκολ. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι αμφίβολη είναι η συμμετοχή του βασικού κεντρικού αμυντικού Κάθκαρτ μετά τον τραυματισμό που αποκόμισε στο παιχνίδι της Δευτέρας.

Η εμφάνιση της Έβερτον κόντρα στη Στόουκ είναι από αυτές που δεν πρόκειται να μείνει στη μνήμη κανενός οπαδού, αλλά τα «ζαχαρωτά» πήραν τη νίκη με το πρώτο γκολ του Αγιεκμπένι και τουλάχιστον κρατάνε τους τρεις βαθμούς. Ο Οκτώβρης ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο για την ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες που παρέμεινε αήττητη σε τέσσερις αναμετρήσεις (Μπέρμιγχαμ, Λίβερπουλ, Στόουκ) και μια ισοπαλία (Τότεναμ). Ακόμη ένα θετικό στοιχείο για την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ είναι πως στα τελευταία πέντε ματς πρωταθλήματος, έχει δεχτεί μόνο ένα γκολ. Παραμένουν εκτός οι βασικοί μέσοι Φελαϊνί και Οσμαν.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μπλάκπουλ (4-3-3): Γκιλκς – Έρντλεϊ, Έβατ, Κάθκαρτ, Κρέινι – Τέιλορ Φλέτσερ, Βον, Άνταμ – Βάρνι, Κάμπελ, Γκράντιν

Έβερτον (4-4-2): Χάουαρντ – Νέβιλ, Τζιαγκέλκα, Ντιστέν, Μπέινς – Κόλεμαν, Χάιτινχα, Αρτέτα, Πίεναρ – Κέιχιλ, Γιακούμπου

 
Σάντερλαντ – Στόουκ

Νύχτα… ντροπής ήταν αυτή στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» την προηγούμενη εβδομάδα για τη Σάντερλαντ, η οποία γνώρισε βαριά ήττα με σκορ 5-1 από τη Νιούκαστλ. Η δήλωση του Στιβ Μπρους μετά το παιχνίδι που έκανε λόγο για τη χειρότερη νύχτα της καριέρας του, αποδεικνύει την κάκιστη εμφάνιση των «μαύρων γατών» στο παιχνίδι με τις «καρακάξες». Απέναντι στη Στόουκ, η Σάντερλαντ θα προσπαθήσει να μην υποκύψει στο αντίκτυπο του ψυχολογικού τομέα που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο ναδίρ. Εκτός μάχης παραμένει ο αναπληρωματικός επιθετικός  Κάμπελ. Τιμωρημένος ο βασικός κεντρικός αμυντικός αμυντικός Μπραμπλ.
 
Η ήττα της Στόουκ στο «Γκούτισον Παρκ» ήταν η τρίτη συνεχόμενη τη φετινή σεζόν και από τη στιγμή που έδωσε το δικαίωμα στην Έβερτον να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο, ήταν φυσιολογικό να το πληρώσει. Οι «πότερς» δεν έχουν καταφέρει να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους σε καμία από τις εξορμήσεις τους και ενόψει της αναμέτρησης στο «Στάδιο του Φωτός», εκεί η Στόουκ αγνοεί τη νίκη στα οχτώ τελευταία παιχνίδια (τέσσερις ήττες και ισάριθμες ισοπαλίες). Σε αρκετά καλή κατάσταση βρίσκεται ο Φούλερ, αν και παραμένει αμφίβολος, ενώ απών θα είναι ο επιθετικός Σιντιμπέ.

Πιθανές ενδεκάδες:

Σάντερλαντ (4-3-2-1): Γκόρντον – Ονουόχα, Τέρνερ, Μενσά, Ρίτσαρντσον – Χέντερσον, Κάτερμολ, Μαλμπράν – Ελμοχαμαντί, Μπεντ – Γκιάν

Στόουκ (4-4-2): Σόρενσεν – Χουτ, Φαγιέ, Σόουκρος, Κόλινς – Ουόλτερς, Ουίλσον, Γουάιτχεντ, Εθέρινγκτον – Τουντσάι, Τζόουνς

 
Φούλαμ – Άστον Βίλα

Το ξέσπασμα για τις δύο συνεχόμενες ήττες από τη Φούλαμ έγινε απέναντι στη Γουίγκαν. Οι «cottagers» επικράτησαν με σκορ 2-0 και μάλιστα θα μπορούσαν να είχαν πετύχει περισσότερα γκολ, αν στην τελική προσπάθεια ήταν περισσότερο αποτελεσματικοί. Η ομάδα του Μαρκ Χιούζ αγωνίζεται για δεύτερη σερί αγωνιστική εντός έδρας και η παράδοση με την Άστον Βίλα το 17-17-18 αποδεικνύει τον αμφίρροπο χαρακτήρα της αναμέτρησης.  Παραμένει εκτός ο επιθετικός Ζαμόρα (4/1). Ευχάριστα τα νέα για τον μέσο Νταφ (6 συμ.) και τον αμυντικό Ετούχου (7/1) που επιστρέφουν στην αποστολή και δεν αποκλείεται να πάρουν να χρόνο συμμετοχής.

Η Άστον Βίλα προέρχεται από την ισοπαλία με τη Μπέρμιγχαμ στο μεγάλο ντέρμπι, με τα όποια θετικά στοιχεία να συγκεντρώνονται στα τελευταία 15 λεπτά, όταν «ξύπνησε» και απείλησε τους «μπλε» με τρεις καλές ευκαιρίες. Τον τρόπο να βάλουν τέλος στο σερί των τεσσάρων αγωνιστικών χωρίς νίκη θέλουν να βάλουν οι «χωριάτες», οι οποίοι ωστόσο έχουν υποστεί μέγα πλήγμα στην επιθετική γραμμή. Μετά τους Χέσκεϊ και Αγκμπονλαχόρ, ήρθε και ο τραυματισμός του Κάριου για να προκαλέσει «πονοκέφαλο» στον Ουγιέ και να δώσει φανέλα βασικού στον Ντελφουνέσο. Εκτός μάχης για τους επόμενους τρεις μήνες είναι και ο Πετρόφ.

Πιθανές ενδεκάδες:

Φούλαμ (4-4-2): Σβάρτσερ – Κέλι, Χάνγκελαντ, Χιούζ, Σαλσίντο – Ντέιβις, Μπερντ, Ετούχου, Νταφ – Ντέμπσεϊ, Ντεμπελέ

Άστον Βίλα (4-4-2): Φρίντελ – Λι Γιάνγκ, Κόλινς, Νταν, Γουόρνοκ – Αλμπράιτον, Ρίο Κόκερ, Σίντουελ, Ντάουνινγκ – Ντελφουνέσο, Άσλεϊ Γιάνγκ