Άλλο Ίντερ, άλλο Μπόλτον

Στα μεθεόρτια από τη νίκη επί της Ίντερ είχε μείνει μάλλον η Τότεναμ, που ηττήθηκε δίκαια με 4-2 εκτός έδρας από την Μπόλτον, για την 11η αγωνιστική της Premier League. Τα «σπιρούνια» ξύπνησαν στο 3-0, απάντησαν σε 3-2, αλλά με γκολ στο 94’ η Μπόλτον σφράγισε μία μεγάλη νίκη φτάνοντας στην βαθμολογία την Τότεναμ στους 15 βαθμούς.



Άλλο Ίντερ, άλλο Μπόλτον

Α΄ Ημίχρονο: Με τη δύναμη της έδρας

Στο ξεκίνημα του ματς ποδόσφαιρο έπαιζε μόνο η Μπόλτον. Και μάλιστα ποδόσφαιρο αξιώσεων. Έκλεισε από νωρίς τα «σπιρούνια» στην περιοχή τους, αναγκάζοντας τους αμυντικούς και τον Γκόμες να είναι σε διαρκή επαγρύπνηση. Ο Μπέιλ και ο Μόντριτς προσπαθούσαν να βγάλουν γρήγορα σε αντεπίθεση τους φιλοξενούμενους, χωρίς όμως επιτυχία. Ο Κράουτς ήταν καλά κλεισμένος και ο Μπέιλ σταματούσε μόνο με δυνατά μαρκαρίσματα, που ωστόσο δεν τιμωρούνταν.

Οι γηπεδούχοι έδειχναν να πιστεύουν στο γκολ το οποίο ήρθε στο 31’, έστω και κάπως… άδικα. Ο Ντέιβις έγινε κάτοχος της μπάλας σε προφανή θέση οφσάιντ, όμως αφού σφύριγμα δεν ακούστηκε, ακούστηκαν οι ιαχές του πλήθους όταν είδαν την μπάλα στα δίχτυα. Ο Ντέιβις μόνος του ευστόχησε στην αριστερή γωνία του Γκόμες και έκανε το 1-0. Η Τότεναμ προσπάθησε να αντιδράσει, κέρδισε μέτρα στο γήπεδο αλλά δεν πέτυχε κάτι μέχρι την ανάπαυλα. Η παράδοση που ήθελε τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να πανηγυρίσουν νίκη στο συγκεκριμένο γήπεδο από την σεζόν 1995-96 έδειχνε να συνεχίζει.

Β’ Ημίχρονο: Γκολ και θέαμα

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν περισσότερο με Τότεναμ… στην αρχή, μέχρι το δοκάρι του Μπέιλ από όμορφη απευθείας εκτέλεση φάουλ. Γιατί στην συνέχεια η Μπόλτον ανέλαβε και πάλι τα ηνία της αναμέτρησης. Στο 56’ διπλασίασε τα τέρματά της με τον Στέινσον και πονοκεφάλιασε για τα καλά τον Χάρι Ρέντναπ. Με τον Παβλιουτσένκο να έχει περάσει στον αγώνα και να βοηθάει στη γραμμή κρούσης τον Κράουτς, τα «σπιρούνια» ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν. Ο Μπέιλ πραγματοποίησε μερικές εξαιρετικές προσπάθειες, όμως χωρίς αντίκρισμα.

Σε κάθε φάση της Τότεναμ, η Μπόλτον απαντούσε με γκολ και στο 75’ κέρδισε πέναλτι σκορπώντας την απογοήτευση στους παίκτες του εμβρόντητου Ρέντανπ. Ο Ασού-Εκότο ανέτρεψε τον Λι, ο Ντέιβις ανέλαβε την εκτέλεση και 3-0! Στο 79’ όμως ο Χάτον προσέφερε μία στιγμή μαγείας όταν με περίτεχνη ενέργεια ντρίπλαρε έξω από την μεγάλη περιοχή και έστειλε με το αριστερό την μπάλα να αναπαυτεί στο δεξί παραθυράκι του Γιασκελάινεν. Το 3-1 στο 79’ σηματοδότησε και την αντεπίθεση. Στο 87’ ο Παβλιουτσένκο φρόντισε να συνεχίσει την προσφορά θεάματος από τους φιλοξενούμενους μειώνοντας σε 3-2 με το ένα γκολ να είναι καλύτερο από το άλλο. Ο επιθετικός της Τότεναμ είδε την μπάλα υψωμένη στην περιοχή να έρχεται πάνω του και με ένα ασύλληπτο σουτ στην κίνηση μείωσε στο γκολ.

Το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά συμπεριλαμβανομένων των καθυστερήσεων έγινε «ροντέο» με τον Πετρόφ, όμως να είναι ο άνθρωπος που έβαλε τέλος στον αγώνα. Μπήκε ως αλλαγή στο 82’ και στο 94’ έφυγε στην κόντρα και πλάσαρε τον εξερχόμενο Γκόμες.

Συνθέσεις Ομάδων

Μπόλτον: Γιασκελάινεν, Στέινσον, Νάιτ, Κέιχιλ, Ρόμπινσον, Λι, Μουάμπα, Χόλντεν, Τέιλορ (82’ Πετρόφ), Κ.Ντέιβις (95’Μπλέικ), Ελμάντερ (93’Μ.Ντέιβις)

Τότεναμ: Γκόμες, Χάτον, Γκαλάς, Καμπούλ, Ασού-Εκότο, Παλάσιος (45’ Παβλιουτσένκο), Σάντρο (61’ Χάντλστοουν), Κράνιτσαρ (78’ Μπέντλεϊ), Μπέιλ, Μόντριτς, Κράουτς