Τίποτα δεν είναι όπως παλιά!

Πλήρη αγωνιστική στην Λιγκ1 κατηγορία με την αναμέτρηση στο «Σεντ Μέρις» μεταξύ της Σαουθάμπτον και της Τσάρλτον να ξεχωρίζει, έχοντας και μια ιδιαιτερότητα…



Τίποτα δεν είναι όπως παλιά!

Κόντρα στην πρώην του…

Μπορεί να μην πρόκειται για τοπικό ή γειτονικό ντέρμπι αλλά στον πάγκο των «Αγίων» είναι πλέον ο Άλαν Παρντιού, προπονητής που από το Δεκέμβριο του 2006 μέχρι και τον Νοέμβριο του 2008 ήταν στην τεχνική ηγεσία της Τσάρλτον. Μάλιστα, ο Παρντιού είχε σαν βοηθό του τον Φιλ Πάρκινσον, νυν προπονητή των «άντικς» αλλά οι σχέσεις του Παρντιού με τους οπαδούς της Τσάρλτον δεν είναι πλέον και οι καλύτερες (αποδοκιμάστηκε έντονα στον πρώτο γύρο).

 

Η πορεία του Παρντιού

Ο 48χρονος τεχνικός, γεννήθηκε στο Γουίμπλετον και τα πρώτα του βήματα σαν ποδοσφαιριστής τα έκανε με την Γέοβιλ. Πέρασε και σαν παίκτης από την Τσάρλτον την σεζόν 1991 ως 1995 με 104 συμμετοχές και 24 τέρματα. Μάλιστα, την περίοδο 1992-93 ήταν και ο πρώτος σκόρερ των «Άντικς» με δέκα τέρματα. Αγωνίστηκε για κάποιο διάστημα δανεικός στην Τότεναμ ενώ απέρριψε πρόταση από ομάδα του Χονγκ Κονγκ για να καταλήξει στην Μπαρνέτ και μετέπειτα στην Ρέντινγκ.

 

Το χρονικό στο τιμόνι της Τσάρλτον

Τα Χριστούγεννα του 2006 ανέλαβε το τιμόνι της Τσάρλτον, υπογράφοντας συμβόλαια 3,5 ετών. Ανέλαβε τους «άντικς» όπου βρισκόντουσαν στην 19η θέση της Πρέμιερ Λιγκ με μόλις 12 βαθμούς και -20 διαφορά τερμάτων και δεν μπόρεσε να τους γλιτώσει από τον υποβιβασμό. Το καλοκαίρι έγιναν ακριβές μεταγραφές όπως των επιθετικών Ιγουελούμο και Βάρνεϊ στο στόχο την άμεση επιστροφή στα σαλόνια της Πρέμιερ αλλά και η σεζόν 2007-08 ήταν αποτυχημένη με την Τσάρλτον να τερματίζει 11η. Την περίοδο 2008-09 αν και ξεκίνησε καλά, η πορεία όλο και γινόταν χειρότερη, με την Τσάρλτον να παραμένει οχτώ αγωνιστικές χωρίς νίκη και την ήττα με 5-2 εντός από την Σέφιλντ Γιουν, στις 22 Νοέμβρη του 2008, ο Παρντιού αποτέλεσε παρελθόν. 

 

Με χαρακτήρα ντέρμπι…

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της Λιγκ1, υπάρχει η αναμέτρηση της Μίλγουολ με την Τζίλιγχαμ, με τους φιλοξενούμενους να θεωρούν κάθε παιχνίδι με αντίπαλο από το Λονδίνο ως γειτονικό ντέρμπι (εδρεύει η Τζίλιγχαμ στο Κεντ, περίχωρο του Λονδίνου) όπου υπάρχει και μια έντονη δόση αντιπαλότητας. Πάντως η Τζίλιγχαμ παραμένει η μοναδική ομάδα στην κατηγορία που δεν έχει γευτεί ακόμα την χαρά της νίκης εκτός έδρας.

 

Μπορεί να το πετύχει και πάλι ο Σλέϊντ;

Από τις σημαντικότερες πάντως ειδήσεις μέσα στην εβδομάδα είναι ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Λέϊτον όριεντ από τον Ράσελ Σλέϊντ. Ο τελευταίος αντικατέστησε τον απολυθέντα Τζέρεντ Γουίλιαμς, με την ομάδα να έχει μπει σε πειρπέτειες αναφορικά με την παραμονή της. Φαίνεται πως η λύση Σλέϊντ ήταν η καλύτερη δυνατή αφού μάλλον θυμήθηκαν τα… κατορθώματα του, την περσινή σεζόν όταν ανέλαβε την Μπράϊτον στις τελευταίες αγωνιστικές με στόχο να την κρατήσει στην κατηγορία, κάτι που κατάφερε με πέντε νίκες στα επτά τελευταία παιχνίδια. Το ίδιο ελπίζουν και στην Λέϊτον, μένει να δούμε αν θα επαναληφθεί και πάλι το… ίδιο έργο.

 

Άλλες ειδήσεις…

Στην Γουόλσολ, μερίδα οπαδών αποδοκίμασε τον τεχνικό, Κρις Χάτσινγκς θεωρώντας ότι η ομάδα της ομάδας δεν είναι η αναμενόμενη, περιοριζόμενη πλέον στην μέση της βαθμολογίας και αδιάφορη, με τον προπονητή να τονίζει ότι τουλάχιστον η ομάδα δεν κινδύνεψε ποτέ.

 

Στην Σαουθέντ οι παίκτες δεν έχουν πάρει τα δεδουλευμένα του προηγούμενου μηνός (λίγες μέρες πριν τους καταβλήθηκαν τα οφειλούμενα του Φεβρουαρίου και μένουν αυτά του Μαρτίου) και μάλιστα σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος που η ομάδα παλεύει για την παραμονή. Γνωστό πάντως το πρόβλημα της Σαουθέντ με την οικονομική κατάσταση, αφού για τον λόγο αυτόν πούλησε τον Ιανουάριο τον καλύτερο της παίκτη, τον φορ Λι Μπαρνάρντ στην Σαουθάμπτον.

 

Το πρόγραμμα της Λιγκ1:

Γουίκομ-Χάρτλπουλ

Γουόλσολ-Τρανμίρ

Έξετερ-Λέϊτον Όριεντ

Κόλτσεστερ-Σουϊντον

Λιντς-Σαουθέντ

Μιλγουολ-Τζίλιγχαμ

Μπράϊτον-Καρλάϊλ

Μπρέντφορντ-Χάντερσφιλντ

Νόριτς-Ντονς

Όλνταμ-Μπρίστολ Ρόβερς

Σαουθάμπτον-Τσάρλτον

Στόκπορτ-Γέοβιλ