Βιεϊρά: «Δώστε πίστωση χρόνου στον Μαντσίνι»!

Όλα τα πράγματα θέλουν τον χρόνο τους και αυτό ακριβώς θεωρεί ο Πατρίκ Βιεϊρά πως χρειάζεται και ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Ρομπέρτο Μαντσίνι. Αρκετό χρόνο για να κατορθώσει να αφήσει το στίγμα του στους «πολίτες», και όχι να κρίνεται αυστηρά και με τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα να κινδυνεύει να χάσει το πόστο που έχει αναλάβει.



Βιεϊρά: «Δώστε πίστωση χρόνου στον Μαντσίνι»!

 

«Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι είναι ένας νικητής», δήλωσε ο 34χρονος, μιλώντας στην εφημερίδα «The Mirror», για τον Ιταλό τεχνικό, το μέλλον του οποίου είναι στο επίκεντρο συζητήσεων το τελευταίο διάστημα, που η Σίτι μετρά 3 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.

«Ίσως μερικοί άνθρωποι στην Αγγλία δεν το καταλαβαίνουν αυτό ακόμη, αλλά είναι ένας νικητής. Ήταν νικητής ως παίκτης και έχει ακριβώς την ίδια στάση και ως προπονητής. Θέλει να είναι ο καλύτερος», τόνισε, ενώ στην συνέχεια προσέθεσε ότι: «Ο Μαντσίνι απαιτεί οι παίκτες του να έχουν τα ίδια στάνταρ που απαιτεί από τον εαυτό του. Αν δεν το κάνουν αυτό, τότε δεν θα είναι χαρούμενος και αυτό θα το γνωρίζουν καλά».

«Δεν είναι άνθρωπος που τα παρατάει. Αυτό δεν είναι του χαρακτήρα του και το να λέμε ότι είναι υπό πίεση όταν η ομάδα του είναι 4η στην Πρέμιερ Λιγκ, είναι τρελό. Δεν είμαι σε θέση να πω στους ιδιοκτήτες τι να κάνουν, αλλά ως ποδοσφαιριστής μπορώ να σχολιάσω το πώς βλέπω τα πράγματα μέσα στο γήπεδο», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην Γάλλος διεθνής.

«Έχω παίξει υπό την καθοδήγηση ενός σπουδαίου προπονητή στην Άρσεναλ, του Αρσέν Βενγκέρ και είναι ξεκάθαρο πως ο λόγος που έχει κάνει τόσο μεγάλη επιτυχία είναι επειδή του δόθηκε πίστωση χρόνου να φτιάξει την ομάδα που ήθελε. Ό,τι έγινε και με τον Φέργκιουσον στην Γιουνάιτεντ. Δεν είναι τυχαίο ότι και οι δύο έγιναν πετυχημένοι επειδή και στους δύο δόθηκε χρόνος. Ακόμη και στην Τσέλσι, ο Αντσελότι έχει κατορθώσει να επιβάλλει μία σταθερότητα που κάθε σύλλογος χρειάζεται για να είναι πετυχημένος», τόνισε ο Βιεϊρά, που στο τέλος, εξέφρασε την άποψή του γιατί τα πράγματα στους «πολίτες» είναι διαφορετικά. «Εδώ υπάρχει πολλή πίεση στον προπονητή λόγω των χρημάτων που ξοδεύτηκαν, και φυσικά ο Μαντσίνι θα κριθεί από τα αποτελέσματα στο γήπεδο. Αλλά τρεις μήνες για έναν προπονητή που για πρώτη φορά κάνει φουλ σεζόν στην Αγγλία, δεν είναι χρόνος για να χτυπήσει κάποιο… καμπανάκι».