Τετέλεσται για την Στόκπορτ!

Μετά την ήττα εντός έδρας από την Γέοβιλ με 3-1, η Στόκπορτ και μαθηματικά αποχαιρέτησε την Λιγκ1, προετοιμαζόμενη πλέον για την νέα σεζόν στην Λιγκ2 μετά τον υποβιβασμό της.



Τετέλεσται για την Στόκπορτ!

Η φετινή Στόκπορτ των πολλώ προβλημάτων (παραμένει σε καθεστώς διαχείρισης από τον Απρίλιο του 2009 και τις τελευταίες μέρες υπήρξαν καλά νέα για αγορά του συλλόγου από όμιλο επιχειρηματιών) είναι η πρώτη ομάδα που θα αγωνίζεται από του χρόνου στην Λιγκ2, μετά την ήττα με 3-1 από την Γέοβιλ.

 

Η πρωτοπόρος Νόριτς έκανε ένα ακόμα βήμα για την εξασφάλιση της απευθείας ανόδου μετά την ισοπαλία εντός με 1-1 κόντρα στην Μίλτον Κέϊνς Ντονς, ισοφαρίζοντας μάλιστα στο 90΄.

 

Η Μίλγουολ κατάφερε να πιάσει δεύτερη θέση (που οδηγεί στην απευθείας άνοδο) επικρατώντας άνετα στο ντέρμπι επί της Τζίλιγχαμ με 4-0. Τα «λιοντάρια» είχαν τον έλεγχο από την πρώτη στιγμή και σε καμιά περίπτωση δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα.

 

Η Λιντς επικράτησε με 2-0 στο Έλαντ Ρόουντ της Σαουθέντ και διατηρήθηκε και αυτή με την σειρά της σε τροχιά απευθείας ανόδου (στόχος η δεύτερη θέση), με την Σαουθέντ πλέον, των χιλίων οικονομικών προβλημάτων να πλησιάσει όλο και πιο πολύ στον υποβιβασμό.

 

Η Σουίντον έβαλε τέλος στο θετικό σερί, πραγματοποιώντας άσχημη εμφάνιση και γνωρίζοντας εύκολα την ήττα με 3-0 από την Κόλτσεστερ. Μια Κόλτσεστερ που έδειξε να βρίσκει το καλό της πρόσωπο, στην προσπάθεια να διεκδικήσει μια θέση για τα πλέϋ-οφ.

 

Σε περιπέτειες μπήκε η Χάντερσφιλντ όσον αφορά την συμμετοχή στα πλέϋ-οφ μετά την ήττα με 3-0 εκτός από την Μπρέντφορντ, σε ένα παιχνίδι που δέχτηκε και τα τρία τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο.

 

Η Μπρίστολ Ρόβερς δεν μπόρεσε να συνεχίσει νικηφόρα, γνωρίζοντας την ήττα με 2-1 από την Όλνταμ εκτός, με τους γηπεδούχους να σκοράρουν στο 90 και να κάνουν ένα σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση της παραμονής τους.

 

Η Σαουθάμπτον επικράτησε στο ντέρμπι της αγωνιστικής με 1-0 επί της Τσάρλτον, και τον τεχνικό, Άλαν Παρντιού να κερδίζει την πρώην ομάδα του, όπου στον πρώτο γύρο στο Βάλεϊ αποδοκιμάστηκε. Πάντως, οι «Άγιοι» θα πρέπει να κερδίσουν σχεδόν όλα τα παιχνίδια που απομένουν για να προλάβουν τα πλέϋ-οφ σε αντίθεση με την Τσάρλτον που διατηρείται μέσα στον στόχο (ακόμα και για την δεύτερη προνομιούχο θέση).

 

Η Καρλάϊλ έδειξε χαρακτήρα παρότι ισοφαρίστηκε στο 85΄, απάντησε τρία λεπτά αργότερα και πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Μπράϊτον με 2-1 ενώ η Τρανμίρ ηττήθηκε με 2-1 εκτός από την αδιάφορη βαθμολογικά Γουόλσολ και πλέον κινδυνεύει σοβαρά με υποβιβασμό.

 

Νίκη για την Γουίκομ με 2-0 επί της Χάρτλπουλ αλλά μάλλον χωρίς αντίκρυσμα καθώς δύσκολα θα προλάβει να αποφύγει τον υποβιβασμό, ενώ Έξετερ και Λέϊτον έμειναν στην λευκή ισοπαλία.

 

Συνοπτικά τα αποτελέσματα:

Γουίκομ-Χάρτλπουλ 2-0

Γουόλσολ-Τρανμίρ 2-1

Έξετερ-Λέϊτον Όριεντ 0-0

Κόλτσεστερ-Σουίντον 3-0

Λιντς-Σαουθέντ 2-0

Μίλγουολ-Τζίλιγχαμ 4-0

Μπράϊτον-Καρλάϊλ 1-2

Μπρέντφορντ-Χάντερσφιλντ 3-0

Νόριτς-Ντονς 1-1

Όλνταμ-Μπρίστολ Ρόβερς 2-1

Σαουθάμπτον-Τσάρλτον 1-0

Στόκπορτ-Γέοβιλ 1-3