Νεκρός ο Ντάλιαν Άτκινσον

Ο Άγγλος βετεράνος ποδοσφαιριστής της Άστον Βίλα, Ντάλιαν Άτκινσον, απεβίωσε στα 48 του χρόνια, έπειτα από καρδιακή προσβολή που προέκυψε εξαιτίας της χρήσης τέιζερ εναντίον του, από πλευράς αγγλικής αστυνομίας.



Νεκρός ο Ντάλιαν Άτκινσον

O Άτκινσον φόρεσε, μεταξύ άλλων, και τις φανέλες των Ίπσουιτς, Σέφιλντ Γουένσντεϊ και Μάντσεστερ Σίτι, ενώ είχε αγωνιστεί και στο εξωτερικό με τις Ρεάλ Σοσιεδάδ, Μετς, Φενερμπαχτσέ.

Προς τη δύση της σταδιοδρομίας του πέρασε από Σαουδική Αραβία και Νότια Κορέα.

Τα καλύτερα χρόνια, όμως, της καριέρας του τα έζησε την τετραετία 1991-1995, όταν και έπαιζε στους «χωριάτες», με τους οποίους πανηγύρισε μάλιστα και την κατάκτηση του Λιγκ Καπ Αγγλίας το 1994 έχοντας ως αντίπαλο την πρωταθλήτρια εκείνη τη χρονιά Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το παιχνίδι είχε λήξει 3-1 υπέρ του συλλόγου του Μπέρμιγχαμ και στο πρώτο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε τα τέρματα εκείνου του τελικού. Ο Άτκινσον είχε πετύχει το πρώτο τέρμα της αναμέτρησης.

Το γκολ που είχε πετύχει ο αποβιώσας πλέον, άλλοτε μεσοεπιθετικός της Βίλα κόντρα στη Γουίμπλεντον τον Οκτώβριο του 1992, έχει μείνει ώς ένα από τα ομορφότερα που έχουν επιτευχθεί στην -πρώτη χρονιά τότε της- Πρέμιερ Λιγκ. Για την ιστορία, η Άστον Βίλα είχε τερματίσει 2η εκείνη τη σεζόν (1992-1993) πίσω από την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το τέρμα αυτό μπορείτε να απολαύσετε στο δεύτερο κατά σειρά βίντεο.

Δείτε τα βίντεο: