Μαντσίνι: 'Η Τσέλσι το φαβορί'

Σεβασμό απαιτεί ο Ρομπέρτο Μαντσίνι από τον σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ενόψει του σημερινού ντέρμπι, για την αξιοσημείωτη βελτίωση που έχει σημειώσει η Μάντσεστερ Σίτι στα «χέρια» του.



Μαντσίνι: 'Η Τσέλσι το φαβορί'


Ο Φέργκιουσον, σχολιάζοντας το αποψινό ντέρμπι, "κατηγορεί" τη Σίτι, πως καυχιέται ότι είναι μεγάλη ομάδα χωρίς να έχει κατακτήσει σημαντικά τρόπαια που να δικαιολογούν το χαρακτηρισμό αυτό, ενώ στην εξέδρα των φανατικών του Ολντ Τράφορντ υπάρχει κρεμασμένο ένα πανό που χλευάζει τους «πολίτες» για την αποτυχία τους να κατακτήσουν ένα τρόπαιο εδώ και 34 χρόνια, αφού τελευταία φορά που το κατάφεραν ήταν το 1976 στο Λιγκ Καπ.

Ο Μαντσίνι λοιπόν, που οδήγησε τη Μάντσεστερ Σίτι στην τέταρτη θέση μέσα σε 11 μήνες, δήλωσε πως και ο Φέργκιουσον και η Πρέμιερ Λιγκ οφείλουν σεβασμό προς αυτόν και την ομάδα του.

«Όχι μόνο η Γιουνάιτεντ, αλλά όλοι οι σύλλογοι πρέπει να σέβονται τους παίκτες και την ιστορία της Σίτι», δήλωσε ο Ιταλός τεχνικός και συνεχίζει «Τα τελευταία χρόνια, η Σίτι δεν έχει κερδίσει τίποτα, αλλά έχει μια καλή ιστορία. Σεβόμαστε τη Γιουνάιτεντ και το ίδιο πρέπει να κάνουν και αυτοί για εμάς. Ο αριθμός των τρόπαιων, που έχει κερδίσει ή όχι μία ομάδα, δεν είναι σημαντικός. Ο σεβασμός είναι πιο σημαντικός. Νομίζω ότι ξέρουν πως τώρα είμαστε μια δυνατή ομάδα. Νομίζω ότι η κατάσταση έχει αλλάξει. Σεβόμαστε τη Γιουνάιτεντ, σεβόμαστε τον "Φέργκι", γιατί είναι ο κορυφαίος προπονητής του κόσμου. Αλλά καταλαβαίνουμε πως τώρα μπορούμε να κερδίσουμε, γι 'αυτό νομίζω ότι θα είναι ένα καλό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο μεγάλες ομάδες».

Οι τρεις ήττες που υπέστη η Σίτι την περασμένη χρονιά από τους «κόκκινους διαβόλους», προήλθαν όλες από γκολ της ….τελευταίας στιγμής. Παρά, λοιπόν, τις ήττες αυτές στις τέσσερις μεταξύ τους αναμετρήσεις την περασμένη σεζόν, ο Μαντσίνι ισχυρίζεται πως ο Φέργκιουσον και οι παίκτες του γνωρίζουν πως οι «πολίτες» ολοένα και κερδίζουν έδαφος ως προς τους «γείτονες» και σύντομα θα είναι δύο ισάξιες ομάδες.

«Η Γιουνάιτεντ είναι μία ισχυρή ομάδα που παίζει μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Στο τελευταίο τους παιχνίδι κόντρα στη Γουλβς κέρδισαν και πάλι στο τελευταίο λεπτό» αναφέρει ο 'πολίτης' τεχνικός. «Είναι μία δυνατή ομάδα με ισχυρή νοοτροπία και γι 'αυτό και έχουν κερδίσει πολλά τρόπαια. Αλλά για εμάς το σημαντικό είναι ότι πέρυσι, πάντα, παίζαμε στο ίδιο επίπεδο» συνεχίζει να σχολιάζει ο Ιταλός και μιλώντας για την πλευρά του δηλώνει «Φέτος νομίζω ότι είμαστε μια διαφορετική ομάδα. Μπορεί να χάσουμε, διότι στο ποδόσφαιρο μπορείς πάντα να χάσεις, αλλά όταν υπάρχει ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο κορυφαίες ομάδες όπως αυτό, όλα μπορούν να συμβούν».

Ενδεχόμενη νίκη επί της Γιουνάιτεντ, θα φέρει τη Σίτι στη δεύτερη θέση πίσω από την πρωτοπόρο Τσέλσι. Και ενώ ο Μαντσίνι πιστεύει πως η ομάδα του Αντσελότι παραμένει το φαβορί για τον τίτλο, θεωρεί πως η Σίτι μπορεί να βρίσκεται σε τροχιά διεκδίκησης αν παραμένει κοντά στην κορυφή. « Είναι σημαντικό για εμάς να  παραμείνουμε στη δεύτερη ή την τρίτη θέση. Νομίζω πως η Τσέλσι θα κερδίσει τον τίτλο, αλλά πιστεύω ότι όλες οι άλλες ομάδες κοντά τους μπορούν να προσπαθήσουν, επειδή ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος. Η άποψή μου είναι ότι η Τσέλσι είναι καλύτερη από τις άλλες ομάδες, αλλά μερικές φορές η καλύτερη ομάδα δεν κερδίζει. Στόχος μας πρέπει να είναι το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά αυτό εξαρτάται από εμάς. Αν παραμείνουμε κοντά στην Τσέλσι και τη Γιουνάιτεντ ως τον Ιανουάριο, τότε θα έχουμε την ευκαιρία».