Περίσσευε το πάθος, έλειψε το γκολ

Χωρίς γκολ τελείωσε το ντέρμπι του Μάντσεστερ στην έδρα της Σίτι. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να επιβάλουν το ρυθμό τους κατά διαστήματα με την Γιουνάιτεντ όμως να παραμένει ψύχραιμη και να είναι αυτή που στο τέλος έμοιαζε πιο ικανή να φτάσει στη νίκη. Νίκη χωρίς γκολ όμως δεν γίνεται και οι ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν ελάχιστες.



Περίσσευε το πάθος, έλειψε το γκολ

Α’ Ημίχρονο: Νεύρα, πάθος, ευκαιρίες μηδέν

Η Σίτι μπήκε στο γήπεδο με τις ιαχές του κοινού που ζητούσαν την κατατρόπωση της Γιουνάιτεντ και έτσι και έγινε. Η μάλλον έτσι θέλησαν να γίνει οι παίκτες του Ρομπέρτο Μαντσίνι, όμως παρά την πίεση του πρώτου δεκαλέπτου δεν τα κατάφεραν. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άρχισε σιγά σιγά να ισορροπεί το παιχνίδι και για ευκαιρίες ούτε λόγος.

Πολλές δυνατές μονομαχίες, όμως όλες στο χώρο του κέντρου, με την μία ομάδα να προσπαθεί να επιβάλει το ρυθμό της στην άλλη. Η μοναδική αξιόλογη φάση του ημιχρόνου ήταν στο 36’ από απευθείας φάουλ του Κάρλος Τέβες που ανάγκασε τον Φαν ντερ Σαρ να απογειωθεί. Τίποτα άλλο αξιόλογο πέρα από μία κόντρα του Τέβες με τον Ράφαελ. Οι δύο παίκτες μετά από ένα μαρκάρισμα στο 6’ συνέχισαν τα σπρωξίματα και τα «γαλλικά» μέχρι να τους τα ψάλει για τα καλά ο διαιτητής στο τέλος του ημιχρόνου.

Β’ Ημίχρονο: Χαμηλό τέμπο, μικρές εκλάμψεις

Η ατυχία χτύπησε τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στο δεύτερο ημίχρονο αφού είδε τα δύο πλάγια μπακ της ομάδας του να γίνονται αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού. Έτσι οι Ράφαελ και Εβρά έδωσαν τη θέση τους σε Ο’Σί και Μπράουν αντίστοιχα. Στο 56’ παραλίγο ο Μπερμπάτοφ που είχε πολύ καλή παρουσία στον αγώνα, να χαρίσει άλλη μια στιγμή μαγείας στο παιχνίδι, από αυτές που είχε δώσει άφθονες στο ματς με τη Λίβερπουλ. Ο Μπράουν έβγαλε την μπαλιά από δεξιά και με ένα εναέριο γυριστό βολέ στην κίνηση ο Βούλγαρος φορ έστειλε την μπάλα στην εστία, όμως επάνω στον Χαρτ.

Ο ρυθμός έπειτα έπεσε κατακόρυφα. Η Γιουνάιτεντ κυκλοφορούσε με χαρακτηριστική άνεση την μπάλα και η Σίτι προσπαθούσε να βγάλει επικίνδυνες αντεπιθέσεις. Καμία ομάδα όμως δεν είχε τύχη. Το παιχνίδι «άναψε» μόνο στο τελευταίο πεντάλεπτο όταν καθένας από τους δύο αντιπάλους δοκίμασε μία απέλπιδα προσπάθεια να κλέψει τη νίκη. Στο 86’ ο Ζαμπαλέτα εκμεταλλεύτηκε το μπέρδεμα στην άμυνα των «κόκκινων διαβόλων» και σούταρε από καλό σημείο χωρίς όμως ευτυχή κατάληξη. Στο 90’ οι φιλοξενούμενοι φτάσανε με τη σειρά τους κοντά το σκορ, όμως η άμυνα των «πολιτών» ήταν και πάλι εκεί. Το τελικό σφύριγμα έδωσε δίκαια στις δύο ομάδες από έναν βαθμό.
 
Συνθέσεις ομάδων:
 

Μάντσεστερ Σίτι (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Χαρτ, Μπόατενγκ (78' Κολαρόφ) , Κ. Τουρέ, Κομπανί, Ζαμπαλέτα, Γ. Τουρέ, Ντε Γιονγκ, Μπάρι, Σίλβα, Τέβεζ, Μίλνερ (73' Τζόνσον)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Άλεξ Φέργκιουσον): Φαν Ντε Σαρ, Ράφαελ (49' Μπράουν) , Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά (68' Ο’ Σι), Φλέτσερ, Σκόουλς, Κάρικ, Νάνι, Μπερμπάτοφ (78' Ερνάντες) , Παρκ