Μαντσίνι: «Θέλει δουλειά ο Α.Τζόνσον»

«Είναι αδύνατον να θεωρηθεί ακόμη ως κορυφαίος», τονίζει χαρακτηριστικά ο Ρομπέρτο Μαντσίνι για τον Άνταμ Τζόνσον. Ο μεσοεπιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι είχε κάνει πρόσφατα παράπονα για τον χρόνο που αγωνίζεται, με τον προπονητή του να του απαντάει ότι περιμένει περισσότερη δουλειά και ομαδικότητα.



Μαντσίνι: «Θέλει δουλειά ο Α.Τζόνσον»

Ο Άγγλος άσσος είχε κάνει ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα ακούγοντας ιδιαίτερα εγκωμιαστικά σχόλια από τον Τύπο. Έπειτα όμως έχασε τη θέση του στην βασική ενδεκάδα και έχει πλέον 16 εμφανίσεις στη σεζόν, με τις 8 από αυτές να τον βρίσκουν να μπαίνει από τον πάγκο ως αλλαγή.

«Η Αγγλία είναι σαν την Ιταλία. Όταν ένας νέος ποδοσφαιριστής κάνε πέντε καλά ματς, λένε όλοι πόσο φανταστικός παίκτης είναι. Μετά διαβάζει τις εφημερίδες και λέει είμαι ο καλύτερος. Είμαι η κορυφή», τονίζει προβληματισμένος ο Μαντσίνι για τον εύκολο τρόπο που ένα παιδί γίνεται ήρωας.

Στη συνέχεια ο Ιταλός τεχνικός εξηγεί τις απαιτήσεις που έχει από τον ποδοσφαιριστή του, θέλοντας να τον δει να παλεύει για την ομάδα και όχι για την προσωπική του ανάδειξη: «Εγώ πιστεύω ότι είναι ένας νεαρός που δεν καταλαβαίνει όμως ακόμη καλά το παιχνίδι. Αν σκέφτεται περισσότερο την ώρα που αγωνίζεται τότε μπορεί να βελτιωθεί κατά πολύ. Είναι καλός ποδοσφαιριστής όμως είναι 23 χρονών και έχει παίξει 20 φορές σε αγώνες PremierLeague. Είναι αδύνατον λοιπόν να θεωρηθεί ως κορυφαίος. Για αυτό πρέπει να δουλέψει, να σκέφτεται, να βοηθάει την ομάδα. Όχι μόνο ντρίπλες και κούρσες και πάλι ντρίπλες. Σε μία κορυφαία ομάδα χρειάζεσαι περισσότερα. Περιμένω παραπάνω πράγματα από εκείνον».