Η δικαίωση του Μποθρόιντ

Ως δικαίωση και ανταμοιβή των κόπων του βλέπει την κλήση του στην εθνική Αγγλίας, Τζέι Μποθρόιντ. Ο επιθετικός της Κάρντιφ, που διανύει περίοδο μεγάλης φόρμας στην Τσάμπιονσιπ, δηλώνει ενθουσιασμένος από την κλήση και ανυπομονεί να αγωνιστεί σε εθνικό επίπεδο.



Η δικαίωση του Μποθρόιντ

Το 2000 ο 18χρονος τότε φορ, αγωνιζόμενος στην ακαδημία της Άρσεναλ αντέδρασε σε μία αλλαγή του. Εκδιώχθηκε από την ομάδα και εκεί άρχισε την περιπλάνησή του. Κόβεντρι, Περούτζια, Μπλάκμπερν, Τσάρλτον, Γουλβς και Στόουκ ήταν οι προσωρινοί σταθμοί της καριέρας του, μέχρι να καταλήξει στην Κάρντιφ το 2008.

Εκεί αναγεννήθηκε. Είχε δύο καλές σεζόν και τώρα η τρίτη, του έδωσε το εισιτήριο για τα «τρία λιοντάρια». Με 15 γκολ σε 16 ματς σε όλες τις διοργανώσεις κρατάει την ομάδα του στην κορυφή της Τσάμπιονσιπ και νιώθει δικαιωμένος: «Όταν ήμουν μικρός έκανα ένα τεράστιο λάθος. Τώρα όμως έμαθα. Ήταν αποκαρδιωτικό που με έδιωξαν και είχα ένα μεγάλο ταξίδι στη συνέχεια της καριέρας μου. Τώρα όμως είμαι στην εθνική! Υπήρξαν πολλές απογοητεύσεις όμως τα δύο τελευταία χρόνια επανήλθα δυναμικά. Έκανα μία μεγάλη προσπάθεια».

Στη συνέχεια ο 28χρονος πλέον Άγγλος μίλησε για την εμπειρία που θα έχει με τη φανέλα της χώρα του: «Πέταξα στα σύννεφα. Όταν έλαβα την κλήση ήταν η καλύτερη στιγμή της καριέρας μου. Είμαι ενθουσιασμένος που προπονούμαι πλάι σε τόσους σπουδαίους παίκτες. Είναι ποδοσφαιριστές παγκοσμίου βεληνεκούς. Καταπληκτικό! Νιώθεις ότι πρέπει να δώσεις τα πάντα και να δείξεις την αξία σου. Αν αγωνιστώ στο φιλικό της Τετάρτης θα είναι άλλη μια σπουδαία μέρα για μένα».