Μπήκαν αργά στο παιχνίδι…

…και η Αγγλία και τα «λιονταράκια» συγκεκριμένα. Ξύπνησε όταν βρέθηκε να χάνει με 2-0 από τη Γαλλία με τα γκολ των Μπενζεμά (16’) και Βαλμπουενά (55’) και όταν μπήκαν οι Τζόνσον, Γιανγκ, Μποθρόιντ στο δεύτερο ημίχρονο. Δοκάρι ο Τζέραρντ, γκολ ο Κράουτς(86’) και ευκαιρίες για την ισοφάριση που άφησαν ελπίδες. Μέχρι τότε μοναδική όαση ο Κάρολ.



Μπήκαν αργά στο παιχνίδι…

Α΄ Ημίχρονο: Γαλλική μπάλα, αγγλικά γεμίσματα

Η Γαλλία μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα την ώρα που οι παίκτες του Φάμπιο Καπέλο έψαχναν τα πατήματά τους με τον Άντι Κάρολ αιχμή του δόρατος. Γκουρκίφ και Νασρί είχαν αναλάβει το δημιουργικό παιχνίδι των «τρικολόρ» με την μπάλα να φτάνει στους Μαλουντά και Μπενζεμά πριν εκδηλωθεί η τελική επίθεση. Από την άλλη τα τρία λιοντάρια αναλώνονταν σε έναν πολύ προβλέψιμο τρόπο ανάπτυξης, αφού όλοι οι μέσοι της ομάδας έψαχναν συνεχώς τον Κάρολ. Ο επιθετικός της Νιούκαστλ ήταν σε πολύ καλή βραδιά, όμως η γαλλική άμυνα είχε εστιάσει πάνω του.

Το γκολ για τους παίκτες του Λοράν Μπλαν ήρθε νωρίς στο 16ο λεπτό. Ο Μπενζεμά έγινε αποδέκτης της μπάλας, έπαιξε το 1-2 με τον Μαλουντά και αφού βρέθηκε σε θέση βολής δεν αστόχησε και άνοιξε το σκορ. Η Γαλλία συνέχισε να πιέζει, ενώ οι Άγγλοι άρχισαν να ισορροπούν το παιχνίδι μετά το 30’ παίζοντας πια καλύτερα στο χώρο, συνεχίζοντας να ψάχνουν βέβαια στην τελική πάσα τον Κάρολ, που ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο.

Β’ Ημίχρονο: Άνοδος με Τζέραρντ και αλλαγές

Με το ίδιο τέμπο μπήκε στο δεύτερο μέρος η Γαλλία. Μετά από ωραία ενέργεια του Σανιά, ο Βαλμπουενά επιχειρεί ένα όμορφο τελείωμα και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του εμβρόντητου Φόστερ. Οι Άγγλοι συνεχίζουν σε ρυθμό ανάπτυξης πρώτων λεπτών. Βολέ του τερματοφύλακα, ο Κάρολ πηδάει για την κεφαλιά και βλέπουμε… Με τις αλλαγές του Φάμπιο Καπέλο όμως τα πράγματα δείχνουν να αλλάζουν. Το νέο αίμα αρχίζει να κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα και να αφήνει υποσχέσεις.

Η αγωνιστική άνοδος του Τζέραρντ ανέβασε και όλη την Αγγλία. Το δοκάρι του στο 64’ τράνταξε όλη την άμυνα των «τρικολόρ» που άρχισε να ψάχνεται και της μοιάζει η έξοδος από την περιοχή σαν μεγάλη ανηφόρα. Οι Γιανγκ και Τζόνσον πραγματοποίησαν εξαιρετικές κούρσες και ο Μποθρόιντ στη συνέχεια έδωσε κάποια ωραία τελειώματα σε φάσεις που μέχρι τότε έμεναν μισές. Ο Τζέραρντ όμως αναγκάστηκε να αποχωρήσει με πόνους στο πόδι κάνοντας τους φίλους της Λίβερπουλ να ανησυχούν. Στη θέση του, πέρασε πάντως ο Κράουτς που στην πρώτη του ευκαιρία από κόρνερ του Γιανγκ έκανε το 2-1 στο 86’ και έδωσε στους συμπαίκτες του επιπλέον αέρα. Η ισοφάριση δεν ήρθε ποτέ, παρόλο που υπήρξαν και άλλες ευκαιρίες. Η Αγγλία πάντως με άλλη σύνθεση στο τελευταίο μισάωρο έκανε τους οπαδούς να ξεχάσουν το μονότονο παιχνίδι των πρώτων 60 λεπτών.
 
 
Συνθέσεις Ομάδων:

Αγγλία: Φόστερ, Τζιαγκέλκα, Φέρντιναντ (46’ Ρίτσαρντς), Λέσκοτ, Γκιμπς (72’ Γουόρνοκ), Τζέραρντ (85’ Κράουτς), Χέντερσον, Μπάρι (46’ Γιανγκ), Μίλνερ, Γουόλκοτ (46’ Τζόνσον), Κάρολ (72’ Μποθρόιντ)

Γαλλία: Λορίς, Σανιά (87’ Ρεβεγιέρ), Ραμί, Μεξές (46’ Σακό), Αμπιντάλ, Μ’Βιλά, Νασρί, Βαλμπουενά (68’ Ντιαρά), Γκουρκίφ (85’ Χορό), Μαλουντά (77΄Παγιέ), Μπενζεμά (67’ Ρεμί)