Νωπές οι μνήμες στην Λιντς…

Εμβόλιμη αγωνιστική για την Λιγκ1 κατηγορία, με αρκετά κρίσιμα παιχνίδια όσον αφορά την δεύτερη θέση, την συμμετοχή στα πλέϋ-οφ και για την αποφυγή του υποβιβασμού. Ξεχωρίζει το Καρλάϊλ-Λιντς για… ιδιαίτερους λόγους.



Νωπές οι μνήμες στην Λιντς…

Μπορεί στο παιχνίδι Καρλάϊλ-Λιντς να υπάρχει μονόπλευρο ενδιαφέρον αναφορικά με τους στόχους των ομάδων (η Καρλάϊλ είναι ουσιαστικά αδιάφορη) όμως κανείς από την Λιντς δεν ξεχνάει τον επεισοδιακό αγώνα για τον τελικό περιφέρειας του Λιγκ-Τρόφι (δηλαδή ημιτελικά διοργάνωσης). Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά:

Οι δυο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες στον τελικό της Βόρειας περιφέρειας. Πρώτο παιχνίδι στο Έλαντ Ρόουντ με την Καρλάϊλ να κάνει την έκπληξη και να επικρατεί με 2-1. Στον επαναληπτικό, η Λιντς κατάφερε να πάρει την νίκη με 3-2 (μάλιστα σημειώνοντας δυο τέρματα στα τελευταία δέκα λεπτά) και να οδηγήσει το παιχνίδι στην παράταση. Ούτε εκεί λύθηκαν οι διαφορές των δυο ομάδων και φτάσαμε στα πέναλτι. Η Καρλάϊλ στάθηκε πιο… τυχερή και επικράτησε με 6-5, παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό του Γουέμπλεϊ κόντρα στην Σαουθάμπτον (όπου ηττήθηκε με 4-1).

Όμως με την λήξη του αγώνα και τους πανηγυρισμούς των γηπεδούχων, αρκετοί οπαδοί της Καρλάϊλ εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και σύμφωνα με καταγγελίες του προπονητή της Λιντς, Σίμον Γκρέϊσον, τρεις παίκτες του χτυπήθηκαν (μπουνιές και κλωτσιές).

Γκάφα ολκής…

Η είδηση που ξεχωρίζει πάντως στην Λιγκ1, είναι το λάθος που όπως φαίνεται έκανε η Χάρτλπουλ και χρησιμοποίησε στο πρόσφατο παιχνίδι κόντρα στην Μπράϊτον (όπου νίκησε με 2-0 εντός) τον μέσο Λιντλ. Ο παίκτης ήταν τιμωρημένος με δυο αγωνιστικές και όχι με μία κάτι που οδήγησε την Αγγλική ομοσπονδία να καλέσει σε απολογία τόσο τον παίκτη όσο και την Χάρτλπουλ. Ο προπονητής της Χάρτλπουλ, Κρις Τέρνερ ανέφερε ότι δεν υπήρξε δόλος στο γεγονός αυτό και δεν ήταν ανόητος να χρησιμοποιήσει κάποιον παίκτη που δεν έπρεπε. Πάντως, σύμφωνα με παλιότερα δεδικασμένα, το πιθανότερο είναι να αφαιρεθούν οι τρεις βαθμοί από την Χάρτλπουλ και να δοθούν στην Μπράϊτον. Παράλληλα υπάρχει περίπτωση να της επιβληθεί και πρόστιμο αλλά και άλλη αφαίρεση βαθμών.

Συνοπτικά το σημερινό πρόγραμμα στην Λιγκ1:
Σουίντον-Έξετερ 1-1
Γέοβιλ-Μίλγουολ
Καρλάϊλ-Λιντς
Λέϊτον Όριεντ-Νόριτς
Μ.Κ. Ντονς-Όλνταμ
Μπρίστολ Ρόβερς-Σαουθάμπτον
Σαουθέντ-Μπρέντφορντ
Τζίλιγχαμ-Μπράϊτον
Τρανμίρ-Γουίκομ
Τσάρλτον-Κόλτσεστερ
Χάντερσφιλντ-Γουόλσολ
Χάρτλπουλ-Στόκπορτ