Φαβορί; Για πρώτη φορά Νοέμβρη μήνα κανείς!

Είναι η πιο ανοιχτή κούρσα για τον τίτλο που έγινε στην Πρέμιερ Λιγκ στον 21ο αιώνα. Και οι έξι βαθμοί που χωρίζουν τον πρώτο από τον έκτο στην βαθμολογία, είναι κάτι που δεν έχει συμβεί από τον Νοέμβριο του 1997.



Φαβορί; Για πρώτη φορά Νοέμβρη μήνα κανείς!

Τότε η πρωτοπόρος Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε ένα βαθμό διαφορά από τη Νιούκαστλ και τη Μπλάκμπερν, δύο από τη Λίβερπουλ και τη Λιντς,και πέντε από την Αρσεναλ ( που τελικά κατέκτησε τον τίτλο) ενώ έξι πόντους μακριά βρισκόταν η εκπληκτική Λέστερ υπό τις οδηγίες του Μάρτιν Ο΄Νιλ. Από τότε δεν υπήρξε ξανά χρονιά που μία ή δύο ομάδες μην είχαν ξεφύγει αρκετά σε αυτό το χρονικό σημείο της σεζόν. Και αυτή η αβεβαιότητα κάνει το φετεινό πρωτάθλημα το πιο ωραίο και σαφέστατα το πιο ενδιαφέρον. Μόλις ένα μήνα πριν με την Τσέλσι να έχει ξεφύγει πέντε πόντους και να δείχνει ασταμάτητη η κούρσα έμοιαζε μόνο για ένα άλογο. Τέσσερις εβδομάδες και τρεις ήττες αργότερα, σε τέσσερα ματς έφεραν τα πάνω κάτω.

Η Τσέλσι έχει πια συγκάτοικο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ , που είναι μεν αήττητη αλλά έχει πετάξει πολλούς πόντους σε ισοπαλίες. Και μόλις πρόπερσι η ιστορία απέδειξε με την περίπτωση της Λίβερπουλ, πως δεν αρκεί να μην χάνεις ματς (αφού έκανε μόλις δύο ήττες) και να κερδίζεις τους μεγάλους (είχε τέσσερις νίκες με Γιουνάιτεντ και Τσέλσι), αλλά χρειάζεται να μην χάνεις βαθμούς με τους μικρούς. Βέβαια η αντίδραση της ομάδας του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον στο ματς με την Αστον Βίλα που έχανε 2-0 δέκα λεπτά πριν τη λήξη, αλλά κατάφερε να ισοφαρίσει, απέδειξε γιατί παραμένει το μεγάλο φαβορί κάθε χρονιά.

Οι μπουκμέικερς που ξέρουν να προφυλάσσονται καλύτερα από τον καθένα έριξαν τις τιμές για την περίπτωση που η ομάδα των «κόκκινων διαβόλων» φτάσει στην κατάκτηση του 19ου πρωταθλήματος της ιστορίας της. Ο Σερ Αλεξ πιστεύει πως ο φετεινός πρωταθλητής θα έχει πολλές απώλειες γιατί δεν υπάρχει εύκολη έδρα. Και τα στραπάτσα που έπαθαν ήδη ομάδες όπως η Μάντσεστερ Σίτι και η Τότεναμ, αλλά και η Αρσεναλ με την Τσέλσι στην έδρα τους επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. Ο Καρλο Αντσελότι που μέχρι πριν ένα μήνα έλεγε πως θέλει να μείνει για δέκα ακόμη χρόνια στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και να μιμηθεί τον Φέργκιουσον και τον Βενγκέρ, πλέον νιώθει το έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια του. Με τον ανυπόμονο Αμπράμοβιτς όμως κανένας δεν άντεξε πολύ και με τα τελευταία αποτελέσματα να μην τον βοηθάνε μάλλον μοιάζει απίθανο να αντέξει δέκα μήνες ακόμη παρά δέκα χρόνια!

Και ποιος είναι το φαβορί; Πραγματικά κανείς πια! Πίστευα ξεκάθαρα μέχρι την ήττα της Τσέλσι από τη Σάντερλαντ πως το πρωτάθλημα ήταν δικό της και δύσκολα θα το έχανε. Με την εικόνα της το τελευταίο διάστημα όμως δεν πείθει. Αλλά προσωπικά για πρώτη φορά μετά από χρόνια δεν πείθομαι και από τη Γιουνάιτεντ. Η Αρσεναλ έχει ολοφάνερα αγωνιστικά κενά ενώ η Σίτι δεν αντέχει την πίεση. Αν μπορεί να γίνει η μεγάλη έκπληξη από κάποια ομάδα αυτή είναι η Τότεναμ ,αλλά για να φτάσει στο πρώτο της πρωτάθλημα εδώ και μισό αιώνα χρειάζεται δύο μεγάλους παίκτες ακόμη. Αν τους βρει τον Γενάρη και με δεδομένο πως διαθέτει τον καταπληκτικό Χάρι «Πότερ» Ρέντναπ στο τιμόνι και στο πρόσωπο του Γκάρεθ Μπέιλ τον καλύτερο χαφ στη Βρετανία αυτή τη στιγμή ,αν είναι κοντά στην βαθμολογία μέχρι τον Μάρτη τότε δεν αποκλείω τίποτα!