Premier League: 15η αγωνιστική (preview)

Και κάπως έτσι, όλα ξεκινούν από την αρχή! Η ήττα της Τσέλσι στο Σεντ Άντριους της έφερε… συγκάτοικο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι καραδοκούν στο -2 και -3 αντίστοιχα! Το ενδιαφέρον αναθερμάνθηκε και ακόμη μια ενδιαφέρουσα αγωνιστική έφτασε.



Premier League: 15η αγωνιστική (preview)

Πιο αναλυτικά:

Άστον Βίλα – Άρσεναλ

Μόλις 3 βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη βρίσκεται πλέον η Άστον Βίλα, έπειτα από την ήττα στο «Σεντ Άντριους» την προηγούμενη αγωνιστική. Ο Ζεράρ Ουγιέ συνεχίζει να αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα τραυματισμών αλλά εντός έδρας οι «χωριάτες» έχουν γνωρίσει μόνο μία ήττα στα τελευταία 17 παιχνίδια και δεν σκοπεύουν να τις διπλασιάσουν. Τα χαρμόσυνα νέα έρχονται από την ετοιμότητα των Κάριου και Κόλις που επιστρέφουν στην αποστολή της ομάδας, ξεπερνώντας τους τραυματισμούς τους, ενώ οι Αγκμπονλαχόρ και Χογκ είναι αμφίβολοι. Νοκ – άουτ ο Αλμπράιτον που πρόσφατα υποβλήθηκε σε επέμβαση σκωληκοειδίτιδας.

Από την άλλη, μόνο εύκολη δεν θα είναι η εξόρμηση της Άρσεναλ στο «Βίλα Παρκ». Οι «κανονιέρηδες» προέρχονται από την ήττα (2-0) από τη Μπράγκα στην Πορτογαλία για την 5η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ και πέρα από τη βαθμολογική απώλεια, θα στερηθούν για τις επόμενες εβδομάδες τους Φάμπρεγας και Έμπουε που αποχώρησαν τραυματίες από το ευρωπαϊκό παιχνίδι. Πολύ κοντά στην επιστροφή του κάτω από τα δοκάρια έπειτα από απουσία δύο μηνών βρίσκεται ο Αλμούνια, ενώ στη διάθεση του Βενγκέρ αναμένεται να τεθεί και ο Κλισί.

Πιθανές ενδεκάδες:

Άστον Βίλα (4-4-2): Φρίντελ – Λ. Γιάνγκ, Κόλινς, Νταν, Γουόρνοκ – Α. Γιάνγκ, Μπάναν, Χογκ, Ντάουνιγνκ – Αγκμπονλαχόρ, Κάριου

Άρσεναλ (4-2-3-1): Φαμπιάνσκι – Σανιά, Σκιλασί, Κοσιελνί, Κλισί – Σονγκ, Γουίλσιρ – Νασρί, Γουόλκοτ, Αρσάβιν - Σαμάκ

Γουέστ Χαμ – Γουίγκαν

Τη σημασία της αναμέτρησης με τη Γουίγκαν έκαναν σαφή οι άνθρωποι της Γουέστ Χαμ, οι οποίοι χαρακτήρισαν το σημερινό παιχνίδι ως το πιο σημαντικό της σεζόν. Την προηγούμενη αγωνιστική τα «σφυριά» δεν κατάφεραν να προβάλουν αντίσταση στη Λίβερπουλ (3-0), ενώ στα οκτώ τελευταία παιχνίδια έχουν μείνει μακριά από τη νίκη. Στις αρχές της εβδομάδας απομακρύνθηκε και ο βοηθός προπονητή, Ζέλικο Πέτροβιτς, με τον Γουόλι Ντόουνες να παίρνει τη θέση του δίπλα στον Άβραμ Γκραντ. Ο τελευταίος ελπίζει πως ο Σκοτ Πάρκερ θα προλάβει το παιχνίδι, παρά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο στέρνο, ενώ επίσης και οι Μπεχραμί και Ντάιερ εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα δώσουν το «παρών».

Αγωνιστική ανασύνταξη είναι το σύνθημα στη Γουίγκαν, η οποία θέλει να μάθει από τα λάθη της μετά την ήττα (2-0) από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, παιχνίδι στο οποίο έμεινε με 9 παίκτες, λόγω των αποβολών των Αλκαράζ και Ρονταλέγκα. Ο πρώτος θα εκτίσει ποινή μιας αγωνιστικής, ενώ ο δεύτερος τριών αγώνων. Όσον αφορά τα αγωνιστικά πλάνα του Ρομπέρτο Μαρτίνεζ, ο Γκάρι Κάλντουελ δείχνει πως θα συμπεριληφθεί κανονικά στα πλάνα του προπονητή του, όπως επίσης και ο Τομ Κλέβερλι που την προηγούμενη αγωνιστική δεν πήρε μέρος κόντρα στην ομάδα στην οποία ανήκει.

Πιθανές ενδεκάδες:

Γουέστ Χαμ (4-4-2): Γκριν – Γιάκομπσεν, Γκάμπιντον, Άπσον, Ιλούνγκα – Ντάιερ, Μπεχραμί, Πάρκερ, Ομπίνα – Κόουλ, Πικιόν

Γουίγκαν (4-5-1): Χαμπσί – Σταμ, Γκόχουρι, Κάλντουελ, Φιγκερόα – Ν’Ζόγκμπια, Τόμας, Κλέβερλι, Ντιαμέ, Γκόμες – Ντι Σάντο

Γουλβς – Σάντερλαντ

Μετά την ήττα από τη Μπλάκπουλ πριν από μια εβδομάδα, η Γουλβς είναι πλέον η μοναδική ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ που δεν έχει καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία της. Η ομάδα του Μικ ΜακΚάρθι τα βρίσκει… σκούρα, αφού παραμένει στη ζώνη του υποβιβασμού και το μόνο στο οποίο ελπίζουν οι «λύκοι» είναι η δύναμη της έδρας τους. Καθόλου καλά τα νέα για τον προπονητή της ομάδας, αφού δεν έχει διαθέσιμους τους τραυματίες Χένρι (γόνατο), Μουγιόκολο (μέση), τον τιμωρημένο Κρίστοφ Μπέρα, ενώ επίσης αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Φόλεϊ και Φλέτσερ που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών.

Στην αντίπερα όχθη, η Σάντερλαντ μετά την ισοπαλία με την Έβερτον, δήλωσε ικανοποιημένη από τον ένα βαθμό, ο οποίος μάλιστα θα μπορούσε να χαθεί παντελώς, αν ο Μπέκφορντ στο τελευταίο λεπτό του αγώνα στο «Στάδιο του Φωτός» είχε στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Πάντως, για ακόμη ένα παιχνίδι, οι «μαύρες γάτες» έδειξαν σημάδια αστάθειας, αφού δεν κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα. Από το νέο έτος θα μπορεί να υπολογίζει στους Μπραμπλ και Τέρνερ ο Στιβ Μπρους, ενώ ο Ασαμόα Γκιάν θα επιστρέψει στη γραμμή κρούσης.

Πιθανές ενδεκάδες:

Γουλβς (4-5-1): Χάνεμαν – Ζουμπάρ, Στίρμαν, Μουγιόκολο, Ελοκόμπι – Τζάρβις, Μανσιέν, Τζόουνς, Μιλίχιας, Χαντ – Ντόιλ

Σάντερλαντ (4-1-2-3): Γκόρντον – Ονουόχα, Φέρντιναντ, Μενσά, Μπάρντσλεϊ – Κάτερμολ – Χέντερσον, Ρίτσαρντσον – Μπεντ, Γκιάν, Γουέλμπεκ

Έβερτον – Γουέστ Μπρομ

Υπό άλλες συνθήκες, η Έβερτον θα βρισκόταν στα ψηλά στρώματα της βαθμολογίας, αλλά η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιε «πληρώνει» το πολύ κακό ξεκίνημα που πραγματοποίησε στο νέο πρωτάθλημα και έτσι, απέχει μόλις δύο βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη. Πικρία αφήνει στα «ζαχαρωτά» το αποτέλεσμα της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στη Σάντερλαντ, αφού παρά το γεγονός πως προηγήθηκαν με τον Κέιχιλ, χρειάστηκε το γκολ του Αρτέτα στο τελευταίο δεκάλεπτο για να πάρει τον ένα βαθμό. Ο Μαρουάν Φελαϊνί στο παιχνίδι με τους νεοφώτιστους θα εκτίσει την τελευταία αγωνιστική της ποινής του, ενώ πολύ πιθανή είναι η παρουσία του Βίκτορ Ανιτσέμπε στον πάγκο, έχοντας ξεπεράσει το πρόβλημα που τον ταλαιπώρησε από την καλοκαιρινή προετοιμασία.

Τα αδύναμα σημεία της επέδειξε η Γουέστ Μπρομ στην αναμέτρηση με τη Στόουκ, από την οποία γνώρισε την ήττα (3-0), σκορ το οποίο δεν μπορεί να θεωρηθεί βαρύ, αλλά απολύτως δίκαιο για τους «πότερς». Η επίσκεψη στο «Γκούτισον Παρκ» δεν αποτελεί εύκολη αποστολή, ενώ αρνητικό στατιστικό είναι αυτό της άμυνας των νεοφώτιστων, η οποία δεν έχει καταφέρει να διατηρήσει το «μηδέν» παθητικό σε κανένα εκτός έδρας παιχνίδι. Με την ελπίδα να έχει τους Μόρισον και Ριντ στη διάθεσή του ζει ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο, με τους δύο ποδοσφαιριστές να προέρχονται από τραυματισμούς στη μέση και τον αχίλλειο τένοντα αντίστοιχα. Αμφίβολος τίθεται ο Κρις Μπραντ με πρόβλημα στους προσαγωγούς.

Πιθανές ενδεκάδες:

Έβερτον (4-4-2): Χάουαρντ – Νέβιλ, Τζιαγκέλκα, Ντιστέιν, Μπέινς – Κόλεμαν, Χάιτινχα, Αρτέτα, Πίεναρ – Κέιχιλ, Σαχά

Γουέστ Μπρομ (4-2-3-1): Κάρσον – Τζάρα, Τάμας, Ιμπάνιεζ, Τσεχ – Μουλούμπου, Σάρνερ – Ντόρανς, Μόρισον, Τόμας – Οντεμβίγκι

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπλάκμπερν

Με πέναλτι του Ρούνεϊ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την Τετάρτη πέρασε νικηφόρα από το «Άιμπροξ» κόντρα στη Ρέιντζερς και «αγκάλιασε» σφιχτά την πρώτη θέση του ομίλου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το αξιοσημείωτο για την ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, είναι πως διατηρήθηκε αήττητη για 28ο παιχνίδι! Σίγουρος απών από την αναμέτρηση με τη Μπλάκμπερν θα είναι ο Ντάρεν Φλέτσερ που αποκόμισε πρόβλημα στον αστράγαλο πριν από μια εβδομάδα, κόντρα στη Γουίγκαν, ενώ οι Βίντιτς και Φέρντιναντ επιστρέφουν στην αποστολή, έχοντας ξεκουραστεί μεσοβδόμαδα. Αμφίβολος ο Σκόουλς.

Με περισσότερο… φόβο αλλά και υπέρμετρο σεβασμό επισκέπτεται το «Ολντ Τράφορντ» η Μπλάκμπερν, Εξάλλου, τα τέσσερα τελευταία χρόνια οι «ρόβερς» δεν έχουν πάρει τίποτα θετικό από την έδρα των «κόκκινων διαβόλων». Παρόλα αυτά, η ομάδα του Σαμ Άλαρνταϊς έχει μαζέψεις στο «σακούλι» της 9 από τους; Πιθανούς 18 βαθμούς στα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς, στα οποία μάλιστα, έχει σκοράρει από δύο φορές. Σημαντική επιστροφή ενόψει της εξόρμησης στο Μάντσεστερ είναι αυτή του Μόρτεν Γκαμστ Πέντερσεν που αναμένεται να τεθεί ετοιμοπόλεμος μετά το μυϊκό πρόβλημα που τον ταλαιπώρησε, όπως επίσης και ο Ζιβέ που έχει ξεπεράσει την ίωση.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4-4-2): Φαν ντερ Σαρ – Ο’Σι, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά – Νάνι, Κάρικ, Σκόουλς, Παρκ – Ρούνεϊ, Μπερμπάτοφ

Μπλάκμπερν (4-2-1-3): Ρόμπινσον – Σαλγκάδο, Σαμπά, Νίλσεν, Ζιβέ – Τζόουνς, Πέντερσεν – Νταν – Ελ Χατζί Ντιούφ, Ρόμπερτς, Χόιλετ

Μπόλτον – Μπλάκπουλ

Σαν… τρελό φορτηγό πορεύεται στο φετινό πρωτάθλημα η Μπόλτον, η οποία προέρχεται από την άνετη νίκη (5-1) επί της Νιούκαστλ, ενώ έχει ηττηθεί μόνο από τις Λίβερπουλ και Άρσεναλ, ενώ στο «Ρίμποκ» έχει καταφέρει να μην υποκύψει στις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ. Οι «τρότερς» βρίσκονται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας και κάθε εβδομάδα γεννούν προσδοκίες για ακόμη καλύτερα πράγματα! Ο Όουεν Κόιλ έχει… το κεφάλι του ήσυχο όσον αφορά τους τραυματισμούς και δεν αποκλείεται να παρατάξει την ίδια ενδεκάδα που διέλυσε τις «καρακάξες» την προηγούμενη αγωνιστική.

Η νίκη επί της Γουλβς ήταν η δεύτερη φετινή εντός έδρας για τη Μπλάκπουλ, που εκτός από βαθμολογικό όφελος στο συγκεκριμένο παιχνίδι, είχε και ψυχολογικό, αφού έβαλε τέλος στο σερί των τριών αγωνιστικών χωρίς νίκη που είχε δημιουργηθεί. Η αμυντική της λειτουργία είναι αυτή που παρουσιάζει… επιπλοκές, αφού στα τελευταία δέκα παιχνίδια έχει κρατήσει το «μηδέν» μόλις σε μια αναμέτρηση, ενώ στις πέντε από αυτές, έχει δεχτεί από δύο γκολ. Σημαντική η απώλεια του Μάρλον Χέιργουντ από την επιθετική γραμμή για τις επόμενες έξι εβδομάδες, ενώ αμφίβολοι είναι οι Λουντοβίκ Σιλβέστερ και Κρις Μπάσαμ με μυϊκό πρόβλημα και ενοχλήσεις στο γόνατο αντίστοιχα.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μπόλτον (4-1-3-2): Γιασκελάινεν – Ρίκετς, Νάιτ, Κέιχιλ, Ρόμπινσον – Μουάμπα – Λι, Χόλντεν, Τέιλορ – Ντέιβις, Ελμάντερ

Μπλάκπουλ (4-3-3): Κίνγκσον – Έρντλεϊ, Κάθκαρτ, Έβατ, Κρέινι – Τέιλορ Φλέτσερ, Άνταμ, Βον – Φίλιπς, Κάμπελ, Βάρνι

Στόουκ – Μάντσεστερ Σίτι

Σπουδαία «μάχη» στο «Britannia Stadium»! Η Στόουκ την προηγούμενη αγωνιστική συνέχισε την ανοδική πορεία που έχει χαράξει, επικρατώντας με εμφατικό τρόπο 3-0 της Γουέστ Μπρομ. Αυτή, ήταν η τρίτη σερί νίκη για την ομάδα του Τόνι Πιούλις που εκμεταλλεύεται την έδρα της και παίρνει σημαντικά «τρίποντα». Το παιχνίδι κόντρα στους νεοφώτιστους ωστόσο, δεν είχε μόνο θετικές συνέπειες, αφού ο Ζερμέιν Πέναντ τίθεται αμφίβολος λόγο μυϊκού προβλήματος, όπως επίσης και ο Άντι Γουίλκινσον που αντιμετωπίζει πρόβλημα στο γόνατο. Στην… παρέα τους προτίθεται και ο Τζον Γουόλτερς με ενοχλήσεις στους προσαγωγούς.

Η εμφάνιση της Μάντσεστερ Σίτι στο «Craven Cottage» πριν από μια εβδομάδα ήταν τέτοια που αποδεικνύει την ποιότητα του ρόστερ της και τις δυνατότητες των ποδοσφαιριστών που έχει στη διάθεσή του ο Ρομπέρτο Μαντσίνι. Οι «πολίτες» επικράτησαν με σκορ 4-1 και με την άνεση που δείχνει το τελικό αποτέλεσμα, μειώνοντας τη διαφορά από την κορυφή στους τρεις βαθμούς. Στοιχείο που ενθαρρύνει την ομάδα του Μάντσεστερ ενόψει του αγώνα στην έδρα της Στόουκ, είναι πως στα τελευταία πέντε εκτός έδρας παιχνίδια, μετράει τέσσερις νίκες. Απών θα είναι ο Ζαμπαλέτα, που θα εκτίσει την ποινή της μιας αγωνιστικής λόγω συμπλήρωσης πέντε κίτρινων καρτών. Αντιθέτως, επιστρέφει από τιμωρία ο Μάριο Μπαλοτέλι, ενώ οι Μπάρι και Μπόατενγκ πιθανότατα θα πάρουν χρόνο συμμετοχής.

Πιθανές ενδεκάδες:

Στόουκ (4-4-2): Μπέγκοβιτς – Γουίλκινσον, Χουτ, Σόουκρος, Κόλινς – Γουόλτερς, Γουάιτχεντ, Ντέλαπ, Εθέρινγκτον – Τζόουνς, Φούλερ

Μάντσεστερ Σίτι (4-3-3): Χαρτ – Μπόατενγκ, Κόλο Τουρέ, Κομπανί, Κολάροφ – Ντε Γιόνγκ, Γιάγια Τουρέ, Μπάρι – Μίλνερ, Τέβες, Σίλβα

Φούλαμ – Μπέρμιγχαμ

Λύσεις και… γρήγορα ζητούνται στο «στρατόπεδο» της Φούλαμ μετά τη βαριά ήττα από τη Μάντσεστερ Σίτι. Οι λονδρέζοι βρίσκονται οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη στη βαθμολογία και αυτό, είναι ενδεικτικό των φετινών άσχημων εμφανίσεων της ομάδας. Το «Craven Cottage» από μόνο του δεν μπορεί να βοηθήσει, ενώ στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια, η ομάδα του Μαρκ Χιούζ έχει πάρει μόλις δύο βαθμούς. Το πρόβλημα στο σκοράρισμα συνεχίζει να υφίσταται, αφού οι Ζαμόρα και Ντεμπελέ θα απουσιάσουν για ακόμη ένα παιχνίδι. Αμφίβολος είναι και ο Άντριου Τζόνσον με μυϊκό πρόβλημα, ενώ ο Καμαρά δεν αποκλείεται να πραγματοποιήσει την τρίτη του εμφάνιση στη σεζόν, με φανέλα βασικού.

Σπουδαία νίκη επί της Τσέλσι πανηγύρισε την προηγούμενη αγωνιστική η Μπέρμιγχαμ, εκμεταλλευόμενη μια από τις λιγοστές ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν και αντιμετωπίζοντας με το σωστό τρόπο τις επιθέσεις των Πρωταθλητών Αγγλίας. Πριν από αυτή, η ομάδα του ΜακΛις είχε πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας στην έδρα της Μάντσεστερ Σίτι και αρχίζει να φανερώνει τα δείγματα ενότητας και ισορροπίας, όπως πέρυσι. Κανένας νέος «πονοκέφαλος» για τον τεχνικό της ομάδας, αφού πέραν των γνωστών τραυματιών δεν αντιμετωπίζει κανένα άλλο πρόβλημα.

Πιθανές ενδεκάδες:

Φούλαμ (4-4-2): Σβάρτσερ – Μπερντ, Χιούζ, Χάνγκελαντ, Σαλσίδο – Ντέιβις, Ετούχου, Μέρφι, Νταφ – Ντέμπσεϊ, Καμαρά

Μπέρμιγχαμ (4-4-2): Φόστερ – Καρ, Τζόνσον, Νταν, Ρίτζουελ – Λάρσον, Φέργκιουσον, Μπόιερ, Φαχί – Ζίγκιτς, Τζερόμ