Με Μπαλοτέλι… κορυφή

Με έναν κορυφαίο Μάριο Μπαλοτέλι που σκόραρε δις η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με 3-0 εντός έδρας της Σάλτσμπουργκ και απολαμβάνει μόνη πρώτη την κορυφή του πρώτου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ. Εξασφάλισε έτσι την πρόκριση στην επόμενη φάση. Το τρίτο γκολ του αγώνα έβαλε ο Άνταμ Τζόνσον.



Με Μπαλοτέλι… κορυφή

Α΄ Ήμίχρονο: Προβάδισμα στο ρελαντί

Πολύ δυνατά ξεκίνησε η Σίτι τον αγώνα αφού οι Μίλνερ, Μπαλοτέλι, Τζο και Μπόατεγκ είχαν 6 προσπάθειες για γκολ στο πρώτο τέταρτο του αγώνα. Αυτό που έμοιαζε θέμα χρόνου ήρθε στο 18΄με ένα άψογο τελείωμα από τον Μπαλοτέλι μετά από μπαλιά του Ζαμπαλέτα.

Οι «πολίτες» είχαν τα ηνία του αγώνα σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης με τους φιλοξενούμενους να πασχίζουν να φτάσουν στο γκολ. Ωστόσο ούτε οι γηπεδούχοι δεν ανέβασαν ταχύτητα, μιας και ουσιαστικά δεν χρειαζόταν. Μάλιστα δύο φορές ζήτησαν πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο με τους Μπαλοτέλι και Μποάτεγκ να φωνάζουν για ανατροπή και τον διαιτητή να δείχνει «παίζεται».

Ευκαιρίες συνέχισαν να δημιουργούν με εκφραστές κυρίως τους Τζο και Μπαλοτέλι, χωρίς όμως να χαρακτηρίζεται κάποια ως «κλασική». Έτσι οι ομάδες κατευθύνθηκαν στα αποδυτήρια με ένα άνετο για τους παίκτες του Ρομπέρτο Μαντσίνι, όμως εύθραυστο 1-0.

 
Β’ Ημίχρονο: Παράσταση στο χιόνι

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ένα απρόοπτο, όταν ο διαιτητής της αναμέτρησης σφύριξε την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου με τον Μπαλοτέλι να μην έχει προλάβει να μπει στον αγωνιστικό χώρο και να εισέρχεται τρέχοντας μετά από κάποια δευτερόλεπτα. Το κρύο συνέχιζε τσουχτερό στο Μάντσεστερ και οι νιφάδες χιονιού δυσκόλευαν το έργο των παικτών.

Όσο δεν ερχόταν το δεύτερο γκολ οι παίκτες της Σάλτσμπουργκ άρχισαν να ξεθαρεύουν με τον Μπαλοτέλι όμως να τους βάζει και πάλι στο καβούκι τους στο 65’. Ο Ιταλός επιθετικός εκμεταλλεύτηκε το σουτ του Βιεϊρά και προ κενής εστίας έκανε το 2-0 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Το κερασάκι στην τούρτα πάντως το φυλούσε για το τέλος ο Άνταμ Τζόνσον αφού στο 78’ ξεσήκωσε τους 37.000 θεατές που αψήφησαν το κρύο για να απολαύσουν μία όμορφη παράσταση. Ξεκίνησε την προσπάθειά του από αριστερά και πέρασε έναν, δύο, τρεις αντιπάλους πριν στείλει την μπάλα να αναπαυτεί στα δίχτυα και διαμορφώσει το τελικό 3-0.
 

Συνθέσεις Ομάδων

Μάντσεστερ Σίτι (4-3-3): Γκίβεν – Ζαμπαλέτα, Κόλο Τουρέ, Λέσκοτ, Κόλο Τουρέ (81’ Ρίτσαρντς) – Μίλνερ, Βιεϊρά, Ράιτ Φίλιπς – Άνταμ Τζόνσον, Μπαλοτέλι (71’ Αντεμπαγιόρ), Τζο

Σάλτσμπουργκ: (4-1-4-1): Τρέμελ, Αφολαμπι, Σίεμερ, Σεκάγια, Χιντερέγκερ (46’ Σβέντο), Μέντες (67’ Ογκοστίνοσεν), Τσιόμερ (57’ Άλαν), Χιερλάντερ, Λέιτεμπ, Γιάντσερ, Μπογκοσιάν