Πιο κοντά στο στόχο η Αγγλία με Μπέκαμ

Εξαιρετικά κύλησε η αγγλική παρουσίαση της υποψηφιότητας στη Ζυρίχη για την διοργάνωση του Μουντιάλ του 2018 σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ. Η παρουσίαση εκτυλίχτηκε σαν οπτικοακουστική παράσταση με την ομιλία του Ντέιβιντ Μπέκαμ να αποσπά το χειροκρότημα και την Αγγλία να μοιάζει πιο κοντά στο στόχο.



Πιο κοντά στο στόχο η Αγγλία με Μπέκαμ

Ο Άγγλος σταρ κατάφερε να αλλάξει το κλίμα των τελευταίων ημερών με την εν γένει παρουσία του στην αγγλική επιτροπή. Ειδικά η σημερινή του παρουσίαση τονίστηκε από όλα τα αγγλικά δημοσιεύματα ως άκρως συγκινητική και εύστοχη, δίνοντας έμφαση στα κατάλληλα σημεία.

Ο σούπερσταρ του ποδοσφαίρου άρχισε με προσωπική αφήγηση γεγονότων που τον σημάδεψαν και στάθηκε στο πόσο τον βοήθησε η αγγλική φιλοσοφία περί του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού στη ζωή του. Πώς τον πήγαινε ο παππούς του στο γήπεδο μικρό και τον ώθησε να ασχοληθεί με το άθλημα. Πώς του συμπεριφέρθηκε με τον καλύτερο τρόπο ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον και ήταν δίπλα του όταν υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πώς θα συνεχίσει η αγγλική φιλοσοφία να επηρεάζει με τον καλύτερο τρόπο τους νέους που θέλουν να κάνουν κάτι παρόμοιο.

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο για λίγο ο Έντι Αφεκάφε, ένας νεαρός ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι που κατάφερε από κακόφημες συνοικίες της Αγγλίας να βρει αληθινή ζωή και να ενταχθεί στο κοινωνικό σύνολο μέσα από το ποδόσφαιρο.

Το κλείσιμο της παρουσίασης έκανε και πάλι ο Ντέιβιντ Μπέκαμ με μία καταληκτική ομιλία που καθήλωσε τον επιτροπή:«Όνειρό μας είναι να διοργανώσουμε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο που θα είναι μία εξαιρετική διοργάνωση. Όνειρό μας είναι να διοργανώσουμε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο με οφέλη για δισεκατομμύρια ανθρώπους. Όνειρό μας είναι να διοργανώσουμε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο που θα κάνει εσάς, τα εγγόνια σας και όλους όσους ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο πραγματικά υπερήφανους».

Αμέσως μετά ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, τόνισε χαρακτηριστικά: «Ευχαριστούμε την Αγγλία για αυτή την εξαιρετική παρουσίαση» και συμπλήρωσε χειροκροτώντας: «Ευχαριστούμε και πάλι για αυτή την άψογη και μνημειώδη παρουσίαση».