Aποθέωση για Γκουτιέρες (video)
Ήταν Οκτώβριος του 2013 όταν ο Γιόνας Γκουτιέρες αγωνίστηκε για τελευταία φορά με τη φανέλα της Νιουκάστλ και όπως είναι φυσιολογικό η επιστροφή του στην ενεργό δράση ως «νικητή» έγινε μέσα σε κλίμα αποθέωσης.
Ήταν Οκτώβριος του 2013 όταν ο Γιόνας Γκουτιέρες αγωνίστηκε για τελευταία φορά με τη φανέλα της Νιουκάστλ και όπως είναι φυσιολογικό η επιστροφή του στην ενεργό δράση ως «νικητή» έγινε μέσα σε κλίμα αποθέωσης.
Με γκολ του Άσλεϊ Γιάνγκ στο 89ο λεπτό, στο μοναδικό λάθος που έκανε ο Τιμ Κρουλ στην εστία της Νιούκαστλ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφυγε με «τρίποντο» χρυσάφι από το «St. James' Park» με το τελικό 1-0 για την 28η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ! Επέστρεψε στη δράση ο Γκουτιέρες, «επεισόδιο» ανάμεσα στους Σισέ και Έβανς.
Στιβ Μπρους και Γκουστάβο Πογιέτ κόντεψαν να πιαστούν στα χέρια στο παιχνίδι της Χαλ με την Σάντερλαντ και με αφορμή το περιστατικό το england365.gr θυμάται πέντε ακόμη καυγάδες ανάμεσα σε προπονητές αλλά και παίκτες της Πρέμιερ Λιγκ στην πλάγια γραμμή μπροστά από τους δύο πάγκους.
Ποιες ομάδες μπορούν να υπερηφανεύονται ότι βρίσκονται για περισσότερα χρόνια στα «σαλόνια» της πρώτης κατηγορίας του αγγλικού πρωταθλήματος; Είναι οι ίδιες με αυτές που έχουν σηκώσει και τις περισσότερες φορές το τρόπαιο; Το england365.gr έχει το θέμα.
Δύο είναι τα ζητούμενα για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πρώτο και κυριότερο να παραμείνει στην πρώτη τετράδα, και γιατί όχι να ανέβει ανάλογα με τα άλλα αποτελέσματα, και δεύτερον να ξορκίσει την κατάρα των εκτός έδρας. Κοινός παρανομαστής σε όλα, η επιτακτική ανάγκη για την κατάκτηση των τριών βαθμών ενάντια στη Νιούκαστλ!
Άγριο «χώσιμο» στη διοίκηση της Νιούκαστλ και συγκεκριμένα στον Μάικ Άσλεϊ, από τον θρύλο των «καρακαξών» Άλαν Σίρερ, ο οποίος κατηγόρησε τον ιδιοκτήτη του συλλόγου για έλλειψη φιλοδοξίας, κάτι που σταδιακά θεωρεί πως θα απομακρύνει τους φίλους της ομάδας από το γήπεδο!
Ο Γιόνας Γκουτιέρες δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά του για την επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους (βρέθηκε στον πάγκο στην αναμέτρηση με την Άστον Βίλα), έχοντας ξεπεράσει το πρόβλημα με τον καρκίνο που τον ταλαιπώρησε αρκετό διάστημα.
Η Νιούκαστλ επικράτησε 1-0 της Άστον Βίλα, με τον Παπίς Σισέ να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο «St James’ Park». Την πρώτη τους νίκη μετά από τρεις αγωνιστικές κατέκτησαν οι γηπεδούχοι, την ώρα που η ομάδα του Τιμ Σέργουντ γνώρισε την έβδομη σερί ήττα της και συμπλήρωσε 12 ματς χωρίς «τρίποντο».
Στον πάγκο της Νιούκαστλ, για την αναμέτρηση με την Άστον Βίλα, βρίσκεται ο Γιόνας Γκουτιέρεζ!
Την ώρα που η οργάνωση Pegida έχει προγραμματίσει διαδήλωση στο κέντρο της πόλης του Νιούκαστλ, ο Μούσα Σισοκό έστειλε το δικό του μήνυμα, σημειώνοντας πως τα δύο χρόνια που βρίσκεται εκεί, δεν έχει βιώσει τον ρατσισμό.