Τότεναμ 2010-2011

Έχοντας μοχθήσει για την εξασφάλιση ενός από τα «εισιτήρια» για το Τσάμπιονς Λιγκ, τα «σπιρούνια» της Τότεναμ εμφανίστηκαν… καλογυαλισμένα στην Ευρώπη. Όχι όμως και στο πρωτάθλημα, όπου οι Λονδρέζοι τα βρήκαν σκούρα. Το england365 παρουσιάζει την πορεία της ομάδας του Ρέντναπ για τη σεζόν 2010-2011.



Τότεναμ 2010-2011
Η νίκη (1-0) στο «City of Manchester», λίγο πριν το καλοκαίρι του 2010, εδραίωνε την Τότεναμ στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα της Πρέμιερ Λιγκ και αυτομάτως, της έδωσε ρόλο… «σταχτοπούτας» στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Το «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» αποδεικνύεται κάστρο, τα «σπιρούνια» πραγματοποιούν αξιοθαύμαστη πορεία μέχρι τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά στα εγχώρια, η έλλειψη δυνάμεων κάνει «θρίλερ» ακόμη και την κατάληψη της 5ης και τελευταίας προνομιούχου θέσης του αγγλικού πρωταθλήματος, που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ.

Κάθε αρχή και δύσκολη…

Η παρουσία της Τότεναμ στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ είχε μια προϋπόθεση. Τον αποκλεισμό της Γιούνγκ Μπόις στους προκριματικούς αγώνες. Η πρώτη επίσκεψη των Λονδρέζων στην Ελβετία, «σώζεται» ουσιαστικά από το γκολ του Ρομάν Παβλιουτσένκο που μειώνει στο τελικό 3-2 και αναπτερώνει τις ελπίδες της ομάδας του ενόψει του επαναληπτικού. Τα «σπιρούνια» είχαν δεχτεί τρία γκολ στο πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης(!), ωστόσο, η πολυπόθητη αντίδραση ήρθε και στη ρεβάνς του Λονδίνου, το 4-0 δίνει πανηγυρική πρόκριση στην ομάδα του Χάρι Ρέντναπ! Η δύσκολη αρχή, απλά έκρυβε μια συγκλονιστική συνέχεια στο ευρωπαϊκό «ταξίδι»…

«Ζόρια» και στο πρωτάθλημα

Έντονο προβληματισμό προκαλούσαν στην Τότεναμ οι πρώτες αγωνιστικές της Πρέμιερ Λιγκ για τη σεζόν 2010-2011. Οι ήττες από Γουίγκαν, Γουέστ Μπρομ, Γουέστ Χαμ αλλά και ο άμεσος αποκλεισμός από το Λιγκ Καπ με τη βαριά εντός έδρας ήττα (4-1) από την Άρσεναλ, καθιστούσαν επιτακτική την ανάγκη για αλλαγές. Όπως αυτές που επιφύλασσε η λονδρέζικη ομάδα για τις υποχρεώσεις της στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου κατάφερε να κερδίσει τον σεβασμό της Ευρώπης και να ζήσει… στον «αστερισμό» του Γκάρεθ Μπέιλ!

«Μεθύσι» χαράς!

Η πρώτη παρουσία των «σπιρουνιών» στην σύγχρονη μορφή της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, έμελε να είναι και τέτοια που θα μείνει γραμμένη ανεξίτηλα στη μνήμη των οπαδών της. Με τον Γκάρεθ Μπέιλ στην τέταρτη χρονιά του στην ομάδα του Ρέντναπ και πιο φορμαρισμένο από ποτέ, η Τότεναμ καταφέρνει να φτάσει στα προημιτελικά του θεσμού, διατηρώντας απαραβίαστη την έδρα της! Στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» λυγίζει η Τβέντε και η τότε κάτοχος του τροπαίου, Ίντερ! Η πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης έρχεται σαν φυσικό ακόλουθο της εξαιρετικής εικόνας που παρουσίαζε η Τότεναμ και των μαγικών επελάσεων του Μπέιλ που έκανε… «σμπαράλια» κάθε αντίπαλη άμυνα! Η Μίλαν ήταν το αμέσως επόμενο «θύμα», με τη νίκη (1-0) των Λονδρέζων στο «Σαν Σίρο» να τους δίνει την πρόκριση (0-0 η ρεβάνς), αλλά το «ταξίδι» σταμάτησε στα προημιτελικά, όπου το εμπόδιο της Ρεάλ αποδείχθηκε απροσπέλαστο. Ακόμη και η «τεσσάρα» στο πρώτο ματς στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», δεν ήταν ικανή να πικράνει τους ήδη «μεθυσμένους» από χαρά οπαδούς της Τότεναμ!

«Έκλεισε» το μάτι στην Ευρώπη

Η Τότεναμ είχε αποκτήσει πλέον ποδοσφαιρικό «μέταλλο» για μεγάλα πράγματα, ωστόσο, η επανάληψη ενός ανάλογου θριάμβου με την είσοδο στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας, όπως τη σεζόν που προηγήθηκε, αποδείχθηκε ακατόρθωτη. Τα «σκαμπανεβάσματα» στην απόδοση της ομάδας του Χάρι Ρέντναπ, ανάγκασε τα «σπιρούνια» να κυνηγούν μόνο την 5η και τελευταία προνομιούχο θέση για το Γιουρόπα Λιγκ. Οι δύο νίκες στα τελευταία έξι παιχνίδια πρωταθλήματος ακούγεται αρνητικός απολογισμός, ωστόσο, τα συγκεκριμένα δύο θετικά αποτελέσματα, ήρθαν την κατάλληλη στιγμή. Στο πλαίσιο της 37ης αγωνιστικής η Τότεναμ «περνάει» από το «Άνφιλντ», επικρατώντας 2-1 της Λίβερπουλ, αποκτά αβαντάζ για το ευρωπαϊκό «εισιτήριο» και η νίκη (2-1) στην τελευταία «στροφή», κόντρα στη Μπέρμιγχαμ, ρίχνει τους «μπλε» στην Τσάμπιονσιπ και στέλνει τους Λονδρέζους για δεύτερη σερί χρονιά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.



Διαβάστε Ακόμη

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2010-11

Τσέλσι 2010-11

Μάντσεστερ Σίτι 2010-11

Άρσεναλ 2010-11